Poučne priče i tekstovi

Sve što ti Allah odredi je dobro za tebe (Imaj lijepo mišljenje o Allahu)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rekao je sin svome ocu: ”Želim da plivam u moru”, a njegov otac mu odgovara: ”Ne”. Dijete se rastužilo i pomislilo da ga njegov otac mrzi. Ali njegov otac ga ne mrzi, nego ga voli, ali zna da je to more puno ajkula, pa se boji za svog voljenog. Rekla je kćerka svojoj majci: “Majko, želim da jedem ovo slatko!” Majka joj nije dozvolila. Djevojčica se rastužila i pomislila da je njena majka ne voli, ali majka je voli i boji se za nju. Pošto joj je kćerka dijabetičar, nije joj dozvolila da jede slatko.

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u vjerodostojnom hadisu: ”Allah Uzvišeni brani Svom robu vjerniku dunjaluk, a voli ga, kao što vi svome bolesniku branite hranu i piće bojeći se za njega (bojite se da mu ta hrana i piće ne naude).”

Budi uvjeren da je sve što ti Allah odredi dobro za tebe, pa kada ti nešto i uskrati to je radi tvog dobra. ”Ali većina ljudi ne zna.” (Jusuf, 21)

Fajiz el Kenderi
Preuzeto sa YT kanala: Palma Kladanj
Pripremio i prilagodio: N-um.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta