Aktuelnosti

Radosna vijest

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Veceras (petak 5.9.08) obavljajuci teraviju namaz, bas na sredini kada je bio odmor, obrati nam se imam sa rijecima da je dobio informaciju da je u mesdzid dosla jedna svedjanka, koja zeli da predje na Islam. Djevojka je bila u prostoriji za zene, kada je uzela mikrofon, i ponavljajuci rijeci za imamom, izgovorila sehadet i tako javno ocitovala svoju pripadnost ovoj lijepoj vjeri. Djevojka se zove Sofie i…

ima 17 godina. Za islam se zainteresovala preko svojih prijateljica koje su joj poklonile nekoliko islamskih knjiga i uputile je na neke islamske internet stranice na svedskom jeziku. Nakon proucavanja islama, Uzviseni Allah joj daje da predje na islam u ovom blagoslovljenom mjesecu.

SubhanAllah, zaista je plemeniti Allah milostiv prema ljudima, a ta milost je posebna u ramazanu, jer svjedoci smo da se mnogi ljudi, kako nemuslimana, tako i onih koji imaju samo muslimanska imena, okrecu jedinom ispravnom putu, a odbacuju svoje prijasnje zablude i svoj prijasni zivot, koji je cesto puta protkan lutanjem, tjeskobom u prsima i cinjenjem velikh grijeha.

Molimo Allaha, swt, da ovoj djevojci poveca i ucvrsti iman i ubjedjenje, da je obaspe Svojom miloscu na obadva svijeta i da joj podari hairli i iskrenog vjernika – muslimana za zivotnog saputnika. Amin!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta