Humanitarni kutak

Septembarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, sa danasnjim danom zapocinjemo septembarsku akciju. Uplate koje su stigle za ramazansku akciju mozete pogledati OVDJE, a u ovom mjesecu, inshaAllah, prikupljamo pomoc za sljedece kategorije:

Prije nego navedemo slucajeve samo jedna napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Evo slucajeva:

1. Vahidin Dzozo

Vahidin Dzozo je bio pripadnik Armije BiH, nakon sto je tesko ranjen otklonjeni su mi djelovi crijeva i drugih stomacnih organa. Najvjerovatnije zbog poslijedica ranjavanja, danas je tesko bolestan i lezi u bolnici. Trebao bi da izvrsi transplataciju bubrega u Italiji, ali i srce mu je oboljelo i zbog toga je u bolnici i sprijecen da putuje za Italiju. Novca nema nikako za operaciju, na koju bi krenuo cim izadje iz bolnice.

Kod uplata za ovog brata obavezno navesti “za Vahidina”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
__________________________________________________

2. Igrano-dokumentarni film o genocidu u Prijedoru

Multimedijalni servis Muslim Media je ovih dana otpočeo sa radom na još jednom projektu. Naime, radi se o igrano-dokumentarnom filmu koji tretira pitanje stradanja Bošnjaka u Prijedoru, u vremenskom periodu od 92. – 95. godine.

Ovaj igrano-dokumentarni film je utemeljen na nekoliko vrlo potresnih priča koje oslikavaju genezu ratnih dešavanja na području općine Prijedor. U ovoj filmskoj priči, istina o stradanjima Bošnjaka Prijedora ispričana je na temelju ličnih iskustava-sudbina nekoliko Bošnjaka i Bošnjakinja.

Svaka od ovih potresnih priča ilustruje i personifikuje jedan od vidova zločina koji je činjen u tom ratnom periodu; dječak koji je sa 12 godina preživio streljanje (ovdje se radi o bratu Jasminu Cuausevicu, bratu sa NUM stranice, koji radi video materijal), a kojom prilikom mu je ubijen otac, majka kojoj je ubijeno 6 sinova, žena kojoj je ubijen muž, jetim koji nam pokušava dočarati tugu i bol nastalu gubitkom svoga najmilijeg, logoraši koji svjedoče istinu o Omarskoj, Trnopolju…

Ovom prilikom pozivamo sve dobre ljude kojima je stalo da se stradanja Bošnjaka i genocid nikada ne zaborave, a samim tim i ne ponove, da podrže finansijski, ali i na svaki drugi način ovaj projekat.

Pogledajte slike sa snimanja ovog filma OVDJE.

VAZNA NAPOMENA: OVO JE NOVI FILM STO SE TEK SADA SNIMA O STRADANJU BOSNJAKA U PRIJEDORU – NE RADI SE O ONOM FILMU KOJI SE VEC REKLAMIRA NA NUM STRANICI ZA PRODAJU – ONAJ FILM JE URADIO DRUGI AUTOR

Kod uplata za ovaj projekat obavezno navedite “za film o Prijedoru”
______________________________________

3. Uplate za dawu

Draga braco i cjenjene sestre, i ovaj mjesec nastavljamo sa prikupljanjem pomoci za dawetski fond, fond iz kojeg se pomaze rad ove stranice, rad mnogobrojnih dzemata i dawetskih projekata u BiH (i sire), te se pomazu pojedini nosioci ove dawe u Bosni, a koji jedva kraj sa krajem sastavljaju.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
____________________________________________

Uplate za ove slučajeve (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softić Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

OVA AKCIJA TRAJE DO 5. OKTOBRA, INSHAALLAH
_____________________________________________

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem: “Darežljivost je jedno od džennetskih drveta čije se grane spuštaju i na ovaj svijet, pa ko se uhvati za jednu od njegovih grana one će ga uvesti u Džennet; a škrtost je jedno od džehennemskih drveta čije se grane spuštaju i na ovaj svijet pa ko se uhvati za jednu njegovu granu ona će ga uvesti u Džehennem.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta