Odgovori

Sestra mi nije udata ali uvijek, odbije prosca… Urok?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Selam alejkum, moje pitanje je kako se liječiti od uroka i straha. Imam sestru koja nije udata a ima elhamdulillah hairli ponude ali ona ne želi, uvijek odbije. Neki hodža nam je rekao da je od straha i velikog uroka. Hvala na odgovoru, Allah vas nagradio.

ODGOVOR: Ve alejkumusselam! Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:

Od osnova vjerovanja jednog muslimana je vjerovanje u sudbinu određenu od Allaha Sveznajućeg. Od onoga što je određeno sudbinom je i osoba(e) sa kojom će se insan oženiti ili za koga će se muslimanka udati. Stoga, nema potrebe za požurivanjem niti paničenjem jer nije svakome određen brak u nekome uobičajenom roku poznatom kod nekog naroda.

S druge strane, veoma je opasno tražiti lijeka i pomoći kod kojekakvih hodža koji ‘ogledaju’ ili na neki drugi način obavještavaju o nečemu što nije uobičajeno poznato. Ukoliko ‘pak postoji neko neuobičajeno ponašanje kod Vaše sestre zbog kojeg mislite da bi se trebala liječiti islamskim metodama onda Vam preporučujem da se obratite nekome od poznatih i dokazano ispravnih učača šerijatske rukje. Allah najbolje zna.

Na pitanje odgovorio Jasmin Durić, prof.

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta