Pokajnici

Sin i majka, šveđani, prešli na islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prvo na islam prelazi on, a zatim njegova 70-godisnja majka, koja, samo poslije 2-3 sedmice provedenih u islamu, stavlja hidzab

Neku noc, u mesdzidu, na jaciji namazu cujem jednog brata kako prica na svedski sa jednim drugim bratom. Reko ovo je izgleda svedjanin, jer po govoru cujem da prica cisto svedski. Pridjem mu i upoznamo se, te mi rece da je prije cetiri godine presao na islam, ali mi jos dodadeh, sa velikim osmjehom na licu, da mu je i majka, koja ima 70 godina, prije tri sedmice presla na islam. MashaAllah! Majka je bila zestoko ljuta na njega, kada je cula da je on presao na islam, a njegov brat mu je porucio da…

mu vise ne dolazi u goste, jer ce ga docekati sa nozem. U medjuvremenu je majka trazila istinu, ali je nije mogla naci u krscanstvu. Posto je s vremenom njegov odnos sa majkom postao topliji i majkina ljutnja zbog njegovog primanja islama malo splasnula, on je odlucio, kako veli, da pod svaku cijenu da joj islam predstavi u pravom, ljepom obliku i da ucini sve da joj pomogne da i ona predje na islam. Kako majka nije mogla da nadje smiraj u krscanstvu, on joj savjetovao da pocne citati Kur’an, i kada je ona napokon pocela citati, zena je ostala zaprepascena i rekla mu da je u Kur’anu nasla ono u sto je citav zivot vjerovala. SubhanAllah, i svojoj 70-toj godini odlucuje da prihvati islam, i samo nekoliko sedmica poslije toga odlucuje da stavi hidzab. Allahu ekber!

Braco i sestre, da ste mogli vidjeti kako je od srece bilo ozareno lice ovoga brata kada je govorio prelasku na islam njegove majke. Inasn se zapita da li je kod mnogih nas, koji smo odrasli u muslimanskim porodicama, ovolika briga i zelja da nam se roditelji vrate islamu, ako su zapustili vjeru i vjerske propise. Neka ova zena, koja, u poznim godinama i nova u islamu, poslije kratkog vremena stavlja hidzab na glavu, bude podstrijek nasim sestrama, koje praktikuju namaz i druge islamske principe vec godinama, ali se nisu jos odlucile na taj korak da se pokriju.

Jos jednu pouku koju mozemo izvuci iz ove neobicne price, je ta koliko su ovi ljudi, koji predju na islam i koji imaju istinsko vjerovanje i jako ubjedjenje, spremni da zrtvuju radi vjere islama i upute na pravom putu. Ovaj brat nailazi na zestoku osudu svoje familije, ali ipak ne ostavlja svoje ubjedjenje, da bi se, na taj nacin svojim najblizim umilio. Ovi ljudi su shvatili da im je Uzviseni Allah, njihovim prelaskom na islam, podario najljespi dar koji su mogli da dobiju na dunjaluku, i ne postoji vise ta cijena koju nisu spremni platiti radi dini islama. Zapitajmo sami sebe koliko smo mi spremni zrtvovati radi Allaha, dz.s., i upute koju nam je On, iz Svoje nezimjerne milosti, poklonio.

Ja sam pitao ovoga brata za njegov pristanak da snimimo video materijal na kojem ce on govoriti o svom prelasku na islam, na sto je on pristao, pa ce mo mi taj materijal obraditi i ubaciti tekstulani prevod njegovog govora, inshaAllah.

Takodjer, uskoro ce, inshaAllah, na stranicu biti postavljen tekst o prelasku na islam jedne djevojke, bivse zidovke, koja je odrasla u Svedskoj, i koje je se njena familija odrekla kada je cula da je ona postala muslimanka, ali se ona nije pokolebala u svojoj odluci (ovu pricu su neki dan objavile najcitanije svedske dnevne novine – ako ima neki dobrovoljac, koji zna svedski i zeli da prevede ovaj tekst neka nam se javi na: INFO@N-UM.COM – time ce nam ustjediti dragocijeno vrijeme)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta