Smrt i sudnji dan

Smrt ne gleda godine

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Maloprije sam saznao da je brat sa slike preselio danas nakon što je iftario. Zvao se Sulejman i imao je 32 godine. Sinoć je klanjao noćni namaz a noćas je već otišao na Ahiret. Subhanallah! Nisam ga poznavao, ali to nije ni bitno. Njegov slučaj je svima nama ders kako ne znamo do kada smo na ovom svijetu. Uputimo dovu za našeg brata Sulejmana da mu se Allah smiluje i uvede u Džennet a da njegovoj porodici olakša njegov odlazak, i da njegovi sinovi, Davud i Ibrahim, budu pravi muslimani! Nemojte samo napisati Amin već i uputite dovu za našeg brata Sulejmana, Allah vas nagradio! (Abdullah Mujić, prof.)

_________________________________

Sjećate li se ovog brata koji je prošlog ramazana umro sa Kur’anom u ruci

Ovaj uzorni mladić sinoć je bio kod mene na predavanju, a nakon toga na iftaru… Jutros je (02.06.2017)  preselio od srčanog udara… Sve što je na njoj (zemlji) prolazno je… Molim Gospodara da mu se smiluje, i da njegova smrt bude pouka ostalima.  Ono što pripremimo za ahiret to će nas čekati…

Haris Hećimović, prof.

*********

 

Jutros je preselio nas brat Muhamed Aščerić. Preselio je kao postač s Kur’anom u ruci. Allahu dragi, oprosti mu i uvedi ga u dzennet. Mi svjedočimo da o njemu znamo sve najbolje. Molim Allaha da i nama podari lijep završetak ovog života.

Hfz. Adnan Mrkonjić

 

**********

Jučer sa nama bio, jutros otišao svome Gospodaru! Preselio kao postač i učeći Kur”an. Kaže Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Svaki rob će biti proživljen onako kako je umro.” (Muslim) يبعث كل عبد على ما مات عليه

Allahov kader (određenje) ne bira godine!

“Allahu moj, ja te molim za lijepo završnicu!” – Dova koju treba često učiti.

Amir Duraković

____________________________

Insan se zapita  šta bi bilo da sam ja bio na mjestu ovih mladića? Šta da je meni Melek smrti došao? Da li sam spreman da se susretnem sa Uzvišenim Allahom? Da li klanjam, da li sam se dovoljno potrudio da uradim dobrih djela, djela od kojih zavisi moja vječnost na onom svijetu? Braćo i sestre, zapitajmo se kako koristimo svoje vrijeme, da li ga koristimo u hajru ili u besposlicama, jer doći će dan kada ćemo biti spušteni u kabur i biti pitani u čemu smo proveli dunjalučki život.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta