Prilozi posjetitelja

Šta ako preselim bez hidžaba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moj nijjet je da kroz svoju priču pomognem sestrama koje se dvoume oko hidžaba, da naprave taj jako važan korak za bolju budućnost, da osjete slast robovanja Gospodaru svih svjetova.

Ja sam udata majka, imam četiri zdrava sina elhamdulillah. Namaz sam obavljala i dok sam cura bila, ali nisam bila čvrsta u vjeri, nisam bila pokrivena i nisam imala dovoljno znanja o Islamu. Majka i dido su bili u vjeri i obavljali su namaz redovno. Sjećam se dobro da nisu prekidali namaz ni kada bi im mi došli u goste. Majka je bila ozbiljna i čvrsta u namazu, a dido bi se uvijek smiješio nama djeci od dragosti što smo im došli. Moj dido, molim Allaha da mu podari Džennet bez polaganja računa, kada bi nas poželio, došao bi pješice do naše kuće (pola sta hoda) da nas vidi i da se poigra sa nama. Voljeli smo majku i didu puno. Uvijek smo rado kod njih išli. Puno smo od njih i naučili o islamu.

Kada sam rodila prvog sina, kroz glavu mi je prolazila misao: “Šta da si preselila na ahiret na porodu… BEZ HIDŽABA...” Ali nažalost, nakon određenog vremena misao o hidžabu je iščezla iz moje glave. Nakon što sam rodila trećeg sina upala sam u tešku depresiju. Troje djece, više obaveza, više posla, sve me zatrpalo… Beba mala, pomoći malo. Ali moj Gospodar me nije napustio, moj Gospodar me uputio, poslao mi svjetlo Svoje.

Utjehu sam u početku tražila u razgovoru sa roditeljima, mužem, bratom, sestrom. Pomoglo je, ali nije mi to bilo to. Oni jesu tu, ali nisu tu 24h, i ne  znaju šta se dešava u mojoj glavi. Ali ima JEDAN koji zna. Moj Gospodar koji je neizmjerno milostiv prema svojim robovima.

Počela sam redovno čitati Kur’an, svaki dan. Ustajala sam hvala Allahu i na noćni namaz, čitala Kur’an do sabaha te bih onda klanjala sabah. Nakon određenog vremena sam osjećala da je rješenje svih mojih problema da se pokrijem. Pomoć mi je bila jako potrebna. Od Allaha sam tražila pomoć. A onda razmišljam kako to da ja sad očekujem pomoć moga Gospodara, a nisam ni poslušala sve naredbe mog Gospodara. Nisam se pokrila, a hidžab je farz svakoj ženi muslimanki.

Naravno tu je bilo i to kako će moj muž reagovati, moji roditelji… Ostali mi nisu bili važni. Na moje veliko razočarenje, svi oni su bili protiv mog hidžaba. Nisam imala podrške sa njihove strane, osim od moje sestre, ona nije imala ništa protiv moje odluke. Ali uprkos tome i što je moj muž bio protiv mog hidžaba, čvrsto sam odlučila da se pokrijem, jer sam osjećala da moram, jer sam sebi rekla – niko me na Sudnjem danu neće moći opravdati i zaštiti od Allaha jer nisam imala hidžab.

Danas, nakon 6 godina sam ponosna što sam pokrivena i neizmjerno zahvalna Allahu, mome Gospodaru, na uputi i zaštiti koju mi pruža svaki dan i noć. Molim Allaha da mojim sestrama koje se još uvijek dvoume oko hidžaba podari znanje, uputu, snagu i da osjete istinsku ljepotu hidžaba i islama. Allahumme amin.

Sestra M.C.
____________________
Pošaljite nam i vi vašu priču na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta