Poučne priče i tekstovi

Svađa s ocem

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jedan mladić se posvađao s ocem, naljutio se, podigao glas na njega, bacio papire koji su mu bili u ruci i ljut otišao u svoju sobu. Sljedeći dan je otišao na fakultet i s fakulteta, da bi udobrovoljio oca, poslao mu ovu poruku:  „Dragi babo, čuo sam da je unutarnja strana stopala mekša od vanjske. Molim te da mi dopustiš da prislonim svoje usne na tvoja stopala i to provjerim.”

Kada se vratio kući, babu je zatekao uplakanog. Sjedio je u dnevnom boravku a oči su mu bile pune suza. Rekao je: „Sine, neću ti dozvoliti da ljubiš moja stopala, ali tvrdnja da je nutarnja strana stopala mekša od vanjske je tačna. Znam da je tako, jer sam tvoja stopala, dok si bio malan ljubio sa svih strana!” Zaplakao sam, zagrlio babu i molio ga za halal.

Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: “Uh!” – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim.” (el-Isra’, 23)

Salih M. Haušić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta