Akida

Sve upućuje na Allaha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Citam skoro na jednoj internet stranici, kako jedan covjek porice da iza stvaranja ljudi stoji Mudri Stvoritelj, Allah dz.s.. On ima misljenje da je covjek djelo evolucije, prirode, odnosno da je covjek nastao igrom slucaja, a one ljude, koji vjeruju da je covjek Bozije djelo, smatra zaostalim i neobrazovanim insanima. Pogledajmo samo tog covjeka i njegov kompjuter, za kojim sjedi, pise i salje ovakve tekstove. Kada bi mu neko rekao da je taj kompjuter, koji je tako precizno uradjen i sastavljen, da je to samo od sebe nastalo, on bi proglasio tog covjeka ludakom. A za sebe (svoj organizam – tijelo) koji je nebrojeno puta kompliciranije i nevjerovatno skladno, precizno i mudro stvoreno, smatra da je nastalo samo od sebe, bez nekog razuma i planiranja iza toga.

Dalje, u sobi u koj sjedi, vjerovatno je lijepo uradjeno i od namjestaja sve stavljeno na svoje mjesto, tako da ima neki red i sklad. Svjestan je cinjenice da covjek stoji iza toga, i da sam namjestaj od sebe, niti je mogao nastati, niti se sam rasporediti po sobi. Docim smatra da su Sunce, Mjesec, zvijezde, planeta Zemlja i njezin ozonski omotac, razne druge planete itd. sami od sebe nastali, i da su se sami od sebe, ovako skladno raspodjelili u prostoru.

Pa je Sunce samo sebi precizno odredilo potrebnu udaljenost od Zemlje, te da je samo malo blize, nemoguc bi bio zivot na Zemlji zbog prevelike vrucine, a da je samo malo dalje, sve bi na Zemlji pomrzlo i ne bi bilo moguce zivjeti na njoj.

– Vjerovatno su mnogi upoznati sa slucajem, koji je se nedavno odigrao u Juznoj Americi, kada su se sudarila dva aviona, pa je u jednom od tih aviona, koji je pao na zemlju, bilo na desetine mrtvih. Poslije se ustanovilo, da iza ove nesrece, lezi ljudski faktor, odnosno da su oni iz kontrole leta na zemlji, dali iste kordinate i istu visinu leta pilotima u oba ta dva aviona, pa je zbog toga doslo do udesa.

A pogledajmo zvijezde na nebu. Ako bi smo uzeli jedan kvintilion zvijezda ( 1 sa osamnaest nula ) i naprosto ih brojali po jednu u sekundi , dan i noc, trebalo bi nam 32 milijarde godina da ih prebrojimo. I sve one plove u svemiru, imaju svoje putanje i kordinate, te se ne sudaraju i ne ulaze jedna drugoj na put.

Ko to upravlja s njima i ko im je ovako precizno zacrtao i odredio te kordinate? Jeli se ovakav red i poredak sam od sebe uspostavio??? Pa zar insanu mozes vjerovati u takvo nesto, i zar mozes smatrati maloumnim one koji vjeruju da iza toga stoji Mudri i Velicanstveni Allah??

Ovo je samo djelic razumskih dokaza o postojanju naseg Plemenitog Gospodara, a na ljudima je da razmisljaju, jer nas na to poziva nas Stvoritelj u Kur’anu, te ce na taj nacin doci do zakljucka da sve ukazuje na Allaha swt.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta