Prilozi posjetitelja

Tri priče naših posjetitelja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođena sam 1993. godine u Mađarskoj. Po struci sam medicinska sestra. Odrasla sam u Vojvodini. Odgajali me roditelji: majka, koja je bila katolkinja, i otac, koji je bio ateista. Kao malu, baka me vodila svake nedjelje u crkvu i htjela je da budem posvećena katolkinja. Uvijek sam vjerovala da Bog postoji i da je jedan jedini. Svake večeri molila sam se Bogu svojim riječima. Kako sam odrastala, u katolicizmu mi nije bilo jasno mnogo toga. Na misama sam uvijek slušala propovijed popa i trudila se da razumijem.

Na moja postavljena pitanja o vjeri niko nije imao jasnog odgovora, pa sam odlučila da sama istražujem. Osjećala sam da su mi potrebni dokazi. Kada sam počela da istražujem druge vjere, došla sam do islama i tu sam i ostala, elhamdulillah. U islamu imamo na svako pitanje odgovor za svaki segment života, pravila koja su najbolja i za ženu i za muškarca. Sada, eto, hvala Allahu, sedam godina sam na pravom putu, udala sam se za muslimana, imamo dvoje dece i njih odgajamo i učimo islamu. Moja porodica je moju odluku prihvatila i, hvala Allahu, ne sprečavaju me u tome. Molim Allaha da i njih uputi na pravi put!

Sestra M. M.
___________________

Imam dvadeset godina i živim u blizini Travnika. U osmom razredu osnovne škole zaljubila sam se u jednog mladića, koji se zvao Mensur. Međutim, kako smo krenuli u srednju školu, nismo se viđali, ali je ta ljubav uvijek postojala. On je išao u Elči Ibrahim-pašinu medresu, dok sam ja išla u Medicinsku školu u Travniku. Od malih nogu moji roditelji su me učili o vjeri islamu. Pohađala sam mektepsku nastavu, bila sam solista u našem horu. Klanjala jesam, ali ne redovno.

Međutim, moj se život mijenja 14. augusta kada saznajem da je moj Mensur otišao na bolji svijet sa samo dvadeset godina. Moj Mensur je bio vjernik, posljednje riječi su bili salavati na našeg poslanika Muhammeda, a. s. Tada sam shvatila da je dunjaluk prolazan svijet, naslađujući svijet i zato sam odlučila da se pripremim za svoju vječitu kuću – ahiret. Najbolnijeg dana u svom životu pronašla sam mir u svojoj vjeri islamu. Tada sam zatražila utjehu od svoga Gospodara, tražila sabura. Jedina utjeha bila mi je moj razgovor sa Gospodarom, namaz i učenje dova mom Mensuru. Da Allah, dž. š., podari mom Mensuru najljepši dio Dženneta i da se sretnemo u Džennetu!

Sestra B. G.
____________________

Prije nekoliko godina udala sam se za dobrog čovjeka… Sve do tada konzumirala sam alkohol, izlazila na razna mjesta… Upoznavajući njega, pronašla sam i bolju sebe, želju za boljim životom, volju da naučim više o svojoj vjeri, ono što me roditelji nisu naučili. On mi je pokazao da je život puno ljepši kada ustajemo na sabah, kada nemamo problem ostaviti sav posao da obavimo namaz, dokazao mi je da je to nešto što trebamo i moramo raditi za sreću. Prije se nisam imala kome požaliti niti tražiti savjet, a sada imam…

Puno sam sretnija kada padnem licem na tlo, gledam na život čistim srcem i čistim umom. Hvala Allahu, dao mi je snagu, želju i volju da budem ono što sam uvijek potajno željela…, ali okruženje u kojem sam živjela dopustilo nije mi da se okrenem Allahu… Žao mi je što moji roditelji još uvijek nisu shvatili da je samo Allah istina… Prije sam zamišljala kako ću ja kada moji roditelji odu na bolji i ljepši svijet, a sada mislim na to kako će moji roditelji pred Allaha, bez vjere. Molim Allaha da im pokaže jedini pravi put za pokajanje, a meni da pomogne da istrajem u tome i da stavim svoju krunu, inšallah, a to želim jako…

Sestra A. I.
______________________

Ovi tekstovi su stigli u nagradni natječaj “Moj povratak Islamu” (Pošalji svoju priču i osvoji 50 eura) – više o tome na ovom linku:

 

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta