Sihr i džinni

Tri primjera lječenja od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Džin stavlja sihr u jastuk

Došao mi je čovjek i rekao: “Od kako sam se oženio, ja i moja supruga smo stalno u svađi. Ona me mnogo, mnogo mrzi i ne progovara sa mnom niti jedne riječi. Ona želi da se razdvojimo i kaže da je dobro i da je smirena kada mene nema u kući. A kada me vidi osjeća tjeskobu i kao da se u njenom tijelu pojavi vatra srdžbe.

Nakon što sam joj proučio rukju, osjetila je trnjenje u udovima, tjeskobu u prsima i glavobolju, ali nije bila onesviještena, pa sam joj dao sureta snimljena na kaseti i naredio joj da sluša kasetu četrdeset i pet dana, a zatim da mi dođe. Poslije tog perioda došao mi je njen muž i rekao da se desilo nešto čudno.

– Hajr, ako Boga da, rekao sam.

– Nakon što je prošao onaj period i nakon što smo se dogovorili da ti dođemo, žena je pala u nesvijest. Džin je progovorio kroz nju i rekao: “Obavijestit ću vas o svemu pod uslovom da ne idete sa mnom kod šejha (liječnika). Ja sam ušao u nju putem sihra, pa ako želite da se uvjerite da li istinu govorim, donesite onaj jastuk – pokazao je na jastuk u sobi. Otvorite ga, naći ćete u njemu sihr.”

I stvarno, otvorili smo jastuk i našli smo u njemu komadiće papira, pisma i slova. Zatim je džin rekao: “Zapalite ove papire i sihr je uništen, a ja ću izaći iz nje i neću se vračati pod uslovom da joj se pokažem i da se rukujem sa njom!! I to sada.”

Rekao sam džinu da može i da nema nikakvih problema. I zaista, žena se probudila iz nesvijesti, a zatim je pružila ruku kao da se s nekim rukuje? Nakon što mi je njen muž ispričao priču, rekao sam mu: “Ti si pogriješio što si dozvolio da se rukuje sa njom zato što je to haram. Postoji predaja da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, zabranio rukovanje muškarca sa ženom koja mu nije rod.”

Nakon sedam dana žena se ponovo razbolila. Došao je muž zajedno sa njom. Zatražio sam Allahovu zaštitu od prokletog šejtana. Žena je pala u nesvijest, a zatim je tekao ovaj dijalog između mene i džina:

– Zašto si se ponovo vratio?

– Sve ću ti reći samo me nemoj udarati.

– Reci.

– Da, ja sam ih slagao. Ja sam stavio papire u jastuk kako bi mi oni povjerovali i nisam izašao iz nje.

– Znači ti si ih obmanuo.

– Šta da radim kad sam ja vezan sihrom za njeno tijelo?

– Jesi li ti musliman?

– Jesam.

– Nije dozvoljeno muslimanu da sarađuje sa sihirbazom. To je haram i veliki grijeh… Želiš li ti Džennet?

– Da, želim ga.

– Onda napusti sihirbaza i druži se sa vjernicima i obožavaj Allaha, jer je put sihirbaza put nesreće na dunjaluku i Džehennema na ahiretu.

– Ali kako kad sam ja u njegovoj vlasti i on ima dominaciju nada mnom?

– Jeste, on dominira tobom zbog tvojih grijeha, ali ako se pokaješ iskreno i vratiš Allahu, neće mu Allah dati priliku da te uništi. Allah, dželle šanuhu, kaže: “Allah neće dati priliku nevjernicima da unište vjernike.” (En-Nisa, 141)

– Pokajao sam se Allahu, izaći ću i neću se više vratiti.

Održao je obećanje i izašao, hvala Jedinom Allahu. Nema snage niti moći osim kod Allaha. Nakon nekog vremena došao mi je muž one žene i obradovao me viješću da je žena dobro, hvala Allahu, Gospodaru svjetova.

______________________

Žena me mrzi

Došao mi je čovjek i rekao da ga žena mrzi i ne želi da živi sa njim.

“I pored toga ja je puno volim”, rekao je on. Ova mržnja došla je iznenada i bez ikakvih predznaka.

Nakon što sam proučio Kur’anske ajete, pala je u nesvijest i potekao je ovaj dijalog:

– Zašto si ušao u ovu ženu?

– Došao sam putem sihra. Jedna žena joj je napravila sihr i stavila ga u flašicu sa mirisom. Išao sam iza nje neko vrijeme sve dok nije ušao lopov u njenu kuću, ona se uplašila i ja sam tada ušao u nju.

Ovdje treba da upozorim da sihirbaz šalje džina tamo gdje to želi onaj koji traži pravljenje sihra. Džin slijedi želju onoga koji želi sihr, i vreba priliku da uđe u osobu kojoj je namijenjen sihr. Postoje četiri situacije koje džin koristi za ulazak:

1. Veliki strah,

2. Žestoka srdžba,

3. Veliki nemar u vjeri,

4. Predanost strastima.

Ako se čovjek izloži jednom od ovih stanja, pružio je priliku šejtanu da uđe u njega. Ako spomene Allahovo ime ili ako je pod abdestom, u tom slučaju džin ne može ući. Kaže se – tako sam čuo od mnogo dzina (ako su istinu govorili) – da, ako čovjek spomene Allahovo ime u momentu ulaska džina, džin će biti spaljen. Zato je momenat ulaska u čovjeka najteži momenat za džina.

– Ova žena je dobra i jadna, reče džin.

– Onda izađi iz nje iz poslušnosti prema Allahu i ne vraćaj se.

– Hoću, ali pod uslovom da pusti drugu ženu.

– Taj uslov se odbija, ili ćes izaći ili ćemo te mučiti.

– Izaći ću.

Hvala Allahu, džin je izašao. Nema snage niti moći osim kod Allaha.

Zatim se ispostavilo da je tvrdnja džina kako je sihr napravila neka žena bila lažna. Džini lažu da bi napravili razdor među ljudima, boj se Allaha i nemoj im vjerovati.

_____________________________

Džin želi da uđe u iscjeljitelja

Sa jednom ženom došao je njen muž i rekao da ga žena mrzi i da je mirna samo kada njega nema u kući. Nakon što sam je upitao o simptomima njene bolesti, došao sam do zaključka da je kod nje posrijedi sihr razvoda braka. Kada je čula Kur’ansku rukju, progovorio je džin i započeo je ovaj dijalog. Pokušat ću da ga skratim:

– Kako se zoveš?

– Neću ti kazati svoje ime.

– Koje si vjere?

– Musliman sam.

– Je li dozvoljeno muslimanu da muči muslimanku?

– Ja je volim i ne mučim je. Želim da je njen muž napusti.

– Želis da se oni razdvoje?

– Da.

– To ti nije dozvoljeno. I izađi iz nje iz poslušnosti prema Allahu.

– Ne? , ne, ja je volim.

– Ona tebe mrzi.

– Ne…, ona me voli.

– Lažeš, ona te mrzi, i došla je ovdje da te se oslobodi.

– Neću izaći.

– Onda ću te spaliti Kur’anom – s Allahovom, dželle šanuhu, dozvolom.

Proučio sam ajete iz Kur’ana i džin je povikao. Upitao sam ga:

– Hoćeš li izaći?

– Da, izaći ću pod jednim uslovom.

– Koji ti je uslov?

– Izaći ću iz nje, a ući ću u tebe.

– Nema problema, izađi iz nje i uđi u mene ako možeš. – Zatim je malo pričekao i zaplakao.

– Zašto plačeš, upitao sam ga? – Ni jedan džin ne može danas u tebe ući.

– A zašto?

– Zato što si ti jutros stotinu puta izgovorio ove riječi: “La ilahe illallahu vahdehu la šerike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli šej’in kadir.”

– Istinu je rekao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kada je rekao: “Ko dnevno izgovori stotinu puta ove riječi: “La ilahe illallahu vahdehu la šerike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli šej’in kadir”, imat će nagradu kao da je oslobodio deset robova, biće mu upisano stotinu dobrih dijela, a biće mu izbrisano stotinu ružnih djela, i biće mu te riječi štit od šejtana toga dana sve dok ne omrkne, i neće niko doći ni s čim boljim od toga, osim čovjek koji ih je više od njega izgovarao.”
Hadis prenosi El-Buhari u “Fethul-Bari” 6/338 i Muslim u svom “Sahihu” 17/17

– Onda izađi iz nje.

Izašao je, hvala Allahu.

Iz knjige: “Oštri mač u borbi protiv zlih sihrbaza” – autor: Vehid Abdusselam Bali

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta