Odgovori
man lifting right leg on road

U snu me ganjala djevojka da počinim blud

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum we rahmetullahi ve berekatuhu.

Naime maloprije sam se probudio i vidio da sam imao ejakulaciju u snu to veoma jaku. Iako mi je XY godina mislim da je prvi put da to mi se desi. Prije sam bas puno, puno griješio. Nedavno sam odlučio prije 3 mjeseca da se posvetim vjeri, tj. milostivi Allah dž.š. nakon sto sam mu se iskreno obratio za pomoć, Me je uputio, hvala Mu jer sam u njegovo ime prestao piti, činiti blud i izlaziti sa djevojkama uopšte i počeo ispunjavati sve svoje obaveze prema Njemu. Postao sam puno bolji čovjek i prezadovoljan sam time. Toliko da niko od mojih nije mogao vjerovati da sam u tako kratkom roku sve odbacio i u potpunosti se posvetio. Jutros sam otklanjao sabah namaz i legao malo da još odspavam jer sam sinoć do kasno se molio. Iako rijetko pamtim snove ovaj sam zapamtio. Trebao sam počiniti blud u snu, neka djevojka me je ganjala a ja sam bježao kako ne bih zgriješio i kako sam bježao bez dodira, u mislima sam ejakulirao i probudio se i vidim da se to u stvarnosti također desilo. Svuda sam kucao ali odgovora nisam našao niti nešto slično. Da li se to šejtan poigrava samnom ili…?

U stvarnosti ne razmišljam više uopšte o takvim stvarima niti mi nedostaje to. Prvi mjesec je bilo malo teže ali namazom sam poslije tog vremena se smirio i nisam osjećao nikakvu potrebu više za takvim načinom života. Čak mi se gadi sve to kao i ono što sam bio.

Pročitao sam da je loše takve snove ikome pričati pa eto Vas molim za pomoć jer baš me san uznemirio.Molim Allaha dž.š. da nas obdari jakim imanom, od Vas bih volio čuti mišljenje i savjet.

Odgovor:

Ve alejkumusselam
Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:
Prije svega zahvaljujemo Allahu Milostivom što te je uputio na pravi put moleći Ga da te na tom putu podrži, učvrsti i usmrti kako bi uživao u vječnoj sreći.

Nemaš nikakvog razloga za brigu jer to što ti se desilo je sasvim normalna i prirodna stvar. Dakle, znači zdrav si 🙂 . Na tebi je da kada se to ponovi uzmeš gusul tj okupaš se kako bi mogao naredni namaz obaviti. San je tu totalno nebitan jer je produkt duše.
Allah najbolje zna.

Odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta