Poučne priče i tekstovi

Kako je Zejnul Abidin izabrao suprugu…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zejnul-Abidin, je htio da testira jednu zenu (prije ženidbe s njom), pa joj priđe i reče: “Ja sam ti ružne naravi, jako zahtjevan, brzo uhatorim, brzo se naljutim, a sporo odljutim, pa ako misliš da možeš da osaburiti sa mnom, odmah reci, ako ne, onda te neću siliti.” Žena pogleda nezainteresirano u njega i (mudro) odgovori: …

“Lošije naravi od tebe je onaj koji to ne priznaje nego radi loše, ne želeći se promijeniti.” Kada je čuo njen odgovor Zejnul Abidin, joj reče: “Tako mi Gospodara K’abe, ti si prava zena za mene!”

Nakon deset godina provedenih zajedno, malo se posvađaše pa joj on ljutito reče: “Tvoja sudbina je u tvojoj ruci, ako hoćeš (ako si nezadovoljna), traži razvod braka”, ali se ubrzo pokaja za svoje riječi. Žena mu odgovori: “Tako mi Allaha, moja sudbina je bila u tvojoj ruci deset godina pa si to odlično čuvao i pazio me. Neću sad da ja zloupotrijebim to za jedan sahat, te se teško odužujem i vraćam ti na to tvoje dobročinstvo.” Zejnul-Abidin, sretan i zadovoljan reče: “Zaista si mi ti, bez ikakve sumnje, najveća Allahova blagodat”.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta