Rekaik

Zaista je Allahova pomoć blizu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ispričat ću vam vlastito iskustvo kao pouku ukoliko živite u strahu da bi vam neko mogao nasilje učiniti, jer najbolji zaštitnik i pomagač je Allah, s.w.t.. Prije par godina, krenula sam sa djecom na put, a u to vrijeme sam bila pod velikim pritiscima i različitim smicalicama, pa me nimalo nije iznenadilo što sam odmah po polasku primjetila da me prati teget plavi Golf. Skrenula sam na obližnju bezinsku pumpu kako bih provjerila da li me doista prate ili je…

to samo slučajnost. Skrenuli su i oni. Nasula sam gorivo i nastavila put, a oni za mnom. Djeci nisam ništa govorila kako ih ne bi uplašila. Zatim sam dala signal da ću skrenuti na put za Vogošću, ali su skrenuli i oni nakon čega sam kroz zabranu prošla i vratila se na autoput te pokušala da im pobjegnem, ali su i oni uradili isto i uskoro me sustigli. Nastavili su za mnom cijeli put i dok sam ja preticala i oni su nastavljali za mnom bez obzira na opasnost koju su izazivali na putu.

Već je bilo postalo i djeci očigledno šta se dešava, a od ranije su bili naviknuti na te situacije pa su se malo uznemirili. Nakon 45 minuta smo naišli na policijsku patrolu i ja sam skrenula sa druge strane u namjeri da prijavim te nesavjesne vozače, ali su me oni prošli nakon čega sam pomislila da griješim i da se možda radi o nekim mladićima koji su se htjeli malo zabavit na moj račun.

Smireno sam nastavila put šaleći se sa djecom i učeći ilahije. Međutim, nakon nekih 15 minuta, u autu je zavladala tišina kada smo pored puta vidjeli onaj isti automobil sa istim momcima kako upaljenog motora čeka da naiđemo. Ubacio se odmah ispred mene i vozio jako polako ne dozvoljavajući da ga zaobiđem ali stalno kočeći da bih ga udarila.

se već spuštala, a mi smo ostali sami na putu. Nije bilo nimalo ugodno, a djeca su bila jako uplašena i nije bilo fajde da ih tješim. Ubjeđivala sam ih da su to neki pijani momci i da će nas uskoro pustit na miru, ali se to nije dešavalo… Bili smo toliko blizu da sam im vidjela svaki detalj. Nisu mi dozvoljavali da ih preteknem pa sam usporila iza njih, ali su oni tada dodavali gas i vozili po bijeloj liniji, međutim kada bih i ja malo ubrzala, oni su naglo kočili kako bi izazvali udes.

U jednom trenutku sam vidjela kako onaj koji je sjedio na zadnjem sjedištu, dodaje neki veliki karton suvozaču. Posmatrala sam ih tik ispred mene i razmišljala šta li hoće sa tim kartonom?! Allah mi je dovoljan, divan li je On zaštitnik i pomagač. Suvozač je otvorio prozor i zapalio onaj karton te ga bacio na moj automobil. Zapaljeni karton mi je pao na šoferšajbu, a zatim na haubu. Nisam vidjela gdje vozim i jedva sam se zaustavila. Pomislila sam u tom trenutku da smo izgbuljeni, jer sam auto morala zaustaviti, a bojala sam se da ce se ovi huligani vratiti sa svojim autom i nazao nam uciniti.

Ali… u tom trenutku cujem zvuk svirene iza mog auta, bio je to neki brat u zelenom Pasatu, koji mi je pokazao da skrenem i da ga pustim. Kada su ovi huligani vidjeli ovoga brata dodali su gas i zurno pobjegli. Ovaj brat je nastavio potjeru za njima, a ja ni danas ne znam ko je to bio, da ga Allah nagradi!

Ja sam se smirila, pošto sam bila pod abdestom klanjala akašam i još dva rekata i zahvalila svom Gospodaru koji mi je pokazao da je uvijek blizu, da čuva svoje robove i da se dovi uvijek odaziva. Dugo sam razmišljala o ovom događaju i sve naredne situacije (kojih je bilo jako puno) bilo mi je puno lakše prihvatit odmah u samom početku događanja, jer bih se uvijek sjetila te situacije u kojoj mi je moj Najbolji Zaštitnik pokazao da je On dovoljan onome ko se u Njeg pouzda.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta