Smrt i sudnji dan

Zašto nam ne govore o ljepotama života u kaburu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zašto nam ne govore o radosti susreta s Milostivim, o susretu s Onim čija milost je veća od majčine milosti. Zašto samo govorimo o kaburskim strahotama!? Zašto smrt preziremo i od nje strahujemo!? Zašto osjećamo da će nas Milostivi kazniti kaznama koje ni zamisliti ne možemo!? Zašto ne zamišljamo lijep doček koji će nam prirediti Allah i Njegovi meleki!? Zašto ne govorimo o stanju dobrih, pa da budemo od njih!? Zašto se ne podsjećamo na lijepe trenutke koji će nastupiti nakon što Munkiru i Nekiru damo tačne odgovore na pitanja koja nam postave.

Kako ćemo se osjećati ako Allah kaže: “Istinu je rekao moj rob, prostrte mu kabur prostijerkom iz Dženneta! Nahranite ga hranom džennetskom i otvorite mu jedna vrata prema Džennetu.” Kako će biti ako nam džennetski povjetarac donese u kabur miris iz Dženneta! Kada budemo gledali u pravcu Dženneta i vidjeli svoje mjesto u njemu. Kada povičemo: “Gospodaru, daj da što prije nastupi Sudnji dan!” Zašto nam niko ne govori o tome ako će naša dobra djela ostati uz nas!? Kada nas bude dočekivala naša rodbina, poznanici i prijatelji. Oni će se veseliti našem dolasku i raspitivati se za one koji su iza njih ostali na dunjaluku.

Allahu naš, daj da dan naše smrti, dan susreta s Tobom, bude nasretniji dan od kada nas je majka rodila! Samo se u Tvoju milost uzdamo, na dan kada nas najdraži ostave u kaburu i vrate se svojim kućama!

Salih M. Haušić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: