Aktuelnosti

Zašto se muslimani Slovenije stide islama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo su savjeti prof. Abdullaha Mujica jednoj sestri iz Slovenije, koja nam je ranije poslala jedno pitanje, a zatim napisla nam da, zbog svoga vjerovanja i zelje da svoj zivot uskladi islamskim principima, nailazi na velika iskusenja i nerazumjevanje nase omladine koja je utonula u zapadnjacki (slovenacki) nacin zivota: ” Poštovana sestro, nama je drago što imaš povjerenja u nas i molim Allaha Uzvišenog da ispunjavamo emanete koje su nam povjereni. Poseban selam vašoj porodici zbog usmjeravanja na pravi put. Mi živimo u takvom vremenu kada je dobro loše a loše dobro i samo rijetki mogu da ustraju. Prisjeti se samo

kako su Allahovog Poslanika, s.a.w.s., ismijavali i ponižavali, a on najbolji Allahov rob na Zemlji, pa gdje smo mi onda u svemu tome?! Ono što ti mogu reći, poštovana sestro, jeste ustraj na Pravom putu i budi Allahova iskrena robinja. Pazi na ono što ti je Allah Uzvišeni kao obavezu stavio. Obavljaj redovno namaze, pokrij se, jer ti je to tvoja kruna i zaštita od onih koji žele da iskoriste žensko, uči o islamu. Pazi na halal zaradu, ishranu i budi svojim roditeljima poslušna u onome što nije grijeh.

Ovo ti je jedan opći savjet, nije osuda, već želim da imam nagradu kod Allaha Uzvišenog ukoliko me u nečemu ovome poslušaš. Insan ne zna koliko dugo će živeti, pa zato iskoristi ovo što imaš u pokornosti Allahu Uzvišenom. Uvijek se sjeti ove moje rečenice: ”Kad hoćeš da saznaš kakvo je tvoje mjesto kod Allaha, onda vidi kakvo mjesto ima Allahova vjera kod tebe.” Molim Allaha da te sačuva svakog zla i belaja, popravi tvoje stanje i stanje tvoje porodice i da te učini od Allahovih pokornih robinja.”

Neki dan nam se javio jedan mladi brat iz Slovenije, koji takodje opisuje da je veliko neznanje i nebriga za islamom medju, kako nasom omladinom, tako i medju njihovim roditeljima. Prije nekoliko godina imao sam prilike upoznati jednog mladica, bosnjaka, koji zivi u Sloveniji i koji je se bio vratio islamu. Nevjerovatno kakve je taj mladic probleme imao, njegovo drustvo ga je ostavilo, bio je ismijavan i smatran zaostalim, a cak su mu roditelji pravili probleme zbog njegovog prakticiranja vjere. Na zalost, ovaj mladic je, zbog tih problema i zbog toga sto nije imao niko da ga podrzi, ostavio prakticiranje islamskih duznosti i vratio se svom starom zivotu.

Naravno, insan ne smije biti nepravedan i na osnovu nekoliko primjera donositi sud o sirim i vecim masama (jer ne moze se reci da svi bosnjaci ili drugi bjeze od islama u Sloveniji), ali kroz jos neke price sam shvatio da se mnogi stide islama u Sloveniji ili cak da mnogi smatraju islamske propise zaosltalim i primitivnim. Zasto je to tako i koji je razlog tome?? Svima je poznato da su komunizam i komunisti odradili veliki posao u udaljavanju naseg naroda od islama, pa gdje god da krenes naices na bosnjake ateiste, ali da li je sa Slovenijom taj slucaj ekstreman??

Ali hvala Uzvisenom Allahu, i u takvim sredinama On, iz svoje velike milosti, upucuje omladinu i pokazuje im put iz tame na svjetlost, iz zablude i lutanja na put smiraja i istinske srece. A oni muslimani, koji se stide svoje vjere i koji okrecu ledja svome Gospodaru, nisu ni svjesni da su veliki gubitnici, da zbog svog straha, dunjaluckih ukrasa i da bi se dodvorili drugima ljute Onoga, Koji ih je iz nicega, u utrobama majki njihovih, stvorio, Koji ih hrani i daje im nafaku i Koji u Svojoj ruci drzi njihove zivote.

Saznace takvi, kada budu lezali u svojim smrtnim posteljama i kada im njihove komsije slovenci nece ni trunke moci pomoci, saznace sta su radili i sta ih ceka kod Njihovog Gospodara. A ono sto ih ceka, zasigurno nije dobro po njih, ako se ne pokaju i porave prije nego im Allahov izlaslanik – Melek smrti dodje.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta