Odgovori

Bolovi od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum!

Ja sam jedan momak iz Hrvatske ali moji roditelji su rodom iz Bosne. Evo već 10 mjeseci patim od sihra. Bolovi su ponekad ne izdrživi, bio sam kod mnogih ˝hodža˝, neka mi Allah oprosti, sad trenutno idem kod pravog efendije koji liječi po sunnetu, neka ga Allah nagradi. Efendija mi je učio rukju i ima sam simptome(plakanje, vrištanje, bol u ruci i kičmi, sline su mi išle na usta),ali nisam mogao povratiti a niti na wc,također niti džin nije progovorio nego se samo nasmijao par puta.

Mnogi su rekli da je to kod mene teško jer je to napravila druga vjera…Pa bi vas ovih putem htio pitati da li je istina da je teže se izlječiti ako je druga vjera napravila, da li je pri povraćanju ili odlaskom na wc džin izlazi (znam da izlazi) ali da li bi tada došao kraj mukama? Jer moje je stanje samom meni čudno.

Svjestan sam ali nemam kontrolu nad sobom. Kao da živim u nekom drugom svijetu, teško se usredotočim na jednu stvar, teško pratim bilo šta… Još je to popraćeno bolovima. Klanjam, mažem se uljem, pijem ulje, vodu naučenu… Ali me sve i dalje boli.

Bio sam uspješan u životu i kažu da mi je ovo napravljeno iz zavisti iz mržnje pogotovo kada vide muslimana uspješnog. Upisao sam fakultet ali ga teško pratim, ni 30% kako sam prije učio, a na fakultetu treba dati 120 %. Bio bi vam zahvalan na odgovoru. Hvala unaprijed. Selam

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Tvoje stanje i konstatovanje situacije se zasniva na pretpostavkama da je neko druge vjere ucinio ti sihr. Posto nemamo jasnog dokaza ne mozemo ni govoriti u tome smjeru ili kontekstu opsirnije.

Nastoj da se lijecis kod onih koji koriste ispravne metode i znaj da samo slijedjenjem istine i radom za islam mozes sam sebi pomoci. Jer sihir nije gripa koja se nakon nekoliko penicilina sanira. Dzin kako god se moze istjerati,on, ako je jak, moze opet da se vrati, tj.da privremeno samo napusti tebe kojeg je nasao kao pogodno tlo da se skrasi u tvome tijelu, i da putem njega strasi i tebe i ostale u tvojoj okolini.

Budi sto vise vremena pod abdestom, slusaj sure El-Beqare i Ali-Imran, izbaci iz stana slike i psa (ako ga imas) jer u takvu kucu meleki ne ulaze, pa ces uvidjeti promjene. Nastoj da naucis o vjeri sto vise i da jednog dana uz Allahovu pomoc mognes bez icije pomoci da ucis Allahov govor. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta