Odgovori

Problemi sa roditeljima zbog vjere

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

SELAM ALEJKUM!

DA VAS ALLAH NAGRADI ZA OVAKO KORISNU STRANICU, STVARNO JE PODRSKA ZA SVE NAS KOJI IMAMO ISKUSENJA NA ALLAHOVOM PUTU. OVOM PRILIKOM ZELIM POSTAVITI PITANJE VEZNAO ZA DOGADAJ U MOM ZIVOTU KOJI ME ODAVNO MUCI.

HVALA ALLAHU KOJI ME JE UPUTIO, NEDAVNO SAM ZAVRSILA SKOLI, ZIVIM SA RODITELJIMA KOJI NISU U VJERI, DA IH ALLAH UPUTI. IMAM NIJET DA SE POKRIJEM I INSALLAH UDAM, KAKO BIH MOGLA ZIVJETI PO KURANU I SUNNETU. ALI RODITELJI SU TI, KOJI MI BRANE DA BUDEM POKORNA UZVISENOM STVORITELJU. SVJESNA SAM DA NAM JE ALLAH S.V.T. NAREDIO DA BUDEMO POSLUSNI RODITELJIMA, NI “UH” DA IM NE KAZEMO ALI STA DA RADIM UOVOJ SITUACIJI??

NE ZELIM BITI NEPOSLUSNA RODITELJIMA ALI ZNAM DA NEMA POKORNOSTI STVORENJU U NEPOKORNOSTI STVORITELJU. DA VAS ALLAH NAGRADI AKO IKAKO MOZETE DA MI POMOGNETE KORISNIM SAVJETOM…. SELAM ALEJKUM..VASA SESTRA U ISLAMU

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Ovaj period koji ce nastupiti znaj da nece biti lahak ukoliko iskrena budes u svojim namjerama. Nama je naredjeno da budemo poslusni roditeljima, ali ako nam naredjuju nesto sto je grijeh prema Onome ko nas je I njih stvorio, onda nema kolebanja. Samo treba naci pogodne metode kako da im se da do znanja da je islam kompletan system i nacin zivota.

Da hidzab donosi samo dobro i da onaj ko bude kreposan i cedan bit ce na oba svijeta nagradjen.
Ako su od onih roditelja koji postuju tvoju rijec, onda odredi pogodan termin I otvoreno razgovaraj o svojoj buducnosti s njima. Nikako ih nemoj zanemarivat, neka jednostavno vide da trazis njihovu pomoc I potporu I podrsku. Na taj nacin ce sigurno lakse doci do zajednickog rijesenja I kompromisa.

Nemoj ni zuriti sa pozitivnim reakcijama, jer roditelji nisu svi isti. Neki to lakse prihvate, a nekima treba duzi vremenski period, da donesu neku konkretnu odluku ili stav po tom pitanju. Dovi Allahu u namazima da ih uputi,da tebi izlaz iz svake situacije podari, jer onaj ko se na Allaha osloni I pouzda, On ce mu izlaz iz svake situacije naci.

A Allah upucuje ka jedinom ispravnom putu!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta