Odgovori

Džinske (šejtanske) spletke

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum

U braku sam osam godina imam tako hairli brak ,a uz taj brak i dvoje djece ellhamdulila hairli al nekome to smeta.Pa od vas trazim ako je moguce sto hitniji odgovor kao i pomoc i izlaz iz svega ovoga. Naime,ja imam problema sa djinima i sihirbazima.Vec nekoliko mjeseci moj muz mi uci rukje,nekad Allah da dobro nekad neide bas lahko.Dzin uvijek progovara da zeli da me unisti.

Posto sam ja u inostranstvu,i ako bogda u planu smo za Bajram ici u Bosnu kako se blizi polazak svaki dan mi je teze i teze,i taj ko mi pravi govori iz mene da ja necu ziva ici u Bosnu jer nece moc podnjet da mene vidi.Ja vas molim da mi sto brze odgovorite sta da radim kako da postupim sa ovim susretom .

A usput neke savjete za mog muza sta da mi uci osim rukje i uz Allahovu volju i pomoc da sve bude hairli da budemo jaci od njihovi spletki.A uz sve ove probleme drzim se propisa islama.Jer stvarno neznam nemogu da ovo svatim redovno obavljam namaz jos pogotovo sad ramazan a oni jednako djeluju. Sad kad mi je najdraze da zivim da me neko unisti odvoji od djece i muza sa moji dvadeset i osam godina.Pa vas molim ako ikako mozete sto brze ogovorit jer mi je potrebna pomoc.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

To sto se tebi desava je dijelom Allahov sunnet koji nikoga od vjernika nece zaobici ukoliko budu iskren u svojim namjerama I djelima.U ajetu se kaze: Sura: 29 [El-’Ankebut (Pauk)] Ajet: 2 “Misle li ljudi da će biti ostavljeni na miru ako kažu: “Mi vjerujemo!” i da u iskušenje neće biti dovedeni?”

Sura: 2 [Al-Baqara (Krava)] Ajet: 155
“Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. a ti obraduj izdržljive,”

Sura: 2 [Al-Baqara (Krava)] Ajet: 155
Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. a ti obraduj izdržljive,
_____________________________________________

Sura: 8 [Al-Anfal (Plijen)] Ajet: 2
Pravi vjernici su samo oni čija se srca strahom ispune kad se Allah spomene, a kad im se riječi Njegove kazuju, vjerovanje im učvršćuju i samo se na Gospodara svoga oslanjaju,
___________________________________________
Sura: 9 [At-Tewba (Pokajanje)] Ajet: 24
Reci: “Ako su vam očevi vaši, i sinovi vaši, i braća vaša, i žene vaše, i rod vaš, i imanja vaša koja ste stekli, i trgovačka roba za koju strahujete da prođe neće imati, i kuće vaše u kojima se prijatno osjećate – miliji od Allaha i Njegova Posalnika i od borbe na Njegovom putu, onda pričekajte dok Allah Svoju odluku ne donese. A Allah grešnicima neće ukazati na pravi put.”
_____________________________________________
Nakon ovih ajeta sigurno ce ti biti jasnije znacenje rijeci *iskusenje*
Okitite I ukrasite svoj dom namazom,zikrom,ucenjem kurana I dovom Allahu subhaneh,u svim situacijama,posebno u zadnjoj trecini noci kada se nas Gospodar spusta na zemaljsko nebo.

Ne treba da se bojis sejtanskih I dzinskih vesvesa I sumnji.Ono sto ti je Allah propisao da ce se desiti,ti to ne mozes izbjeci,dosla u Bosnu ili ne,I ono sto ti Allah nije propisao,sigurno se nece desiti. To je vjerovanje iskrenog vjernika u Allaha I shvatanje odredbe dobra I zla. Osloni se na Allaha,jer onaj ko se na Njega osloni,On mu je dovoljan.
A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta