Odgovori

Mastrubacija u Islamu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Sellam Alejkum!!!

Pitanje glasi: Da li je masturbacija po islamu zabranjena i koliki je grijeh je ciniti?

Procitao sam na jednoj stranici da je zabranjena, jer predstavlja zloupotrebu svog tijela i da je moze obavljati iskljucivo supruga svom muzu i nikako drugacije. Mene zanima iz razloga sto to vecina ljudi i mladjih i odraslih rade. Mlad covjek koji nije ozenjen ima potrebu za izbacivanjem sjemene tecnosti iz tijela, jer nakupljenu kolicinu ljudski sistem pocne sam izbacivati ali po malo. Ako je masturbacija zabranjena, kako taj covjek moze biti stalno cist, jer kada sjemena tecnost sama od sebe izadje iz tijela (pomalo curi), mi se moramo okupati. Kako ostat cist i nakon kupanja kada nam nakon par minuta ponovo tecnost iscuri, jer sistem ne moze da podnese? Hvala

Odgovor:

We alejkumusSelam!

Ti si, elhamdulillah, poslao I pitanje I odgovor na njega. Masturbacija je po stavu vecine islamskih ucenjaka zabranjena I to je osnova propisa.Kao sto si naveo,mlad covjek ima potrebu za izbacivanjem sjemene tekucine iz organizma I to je na mjestu.

Radi toga je Poslanik a.s.podsticao omladinu na rani brak kako ne bi zapali u zabranjeno.rekao je u tom kontekstu:* O skupino mladica onaj ko ima od vas mogucnost da se ozeni neka to ucini,inace ce na zemlji nastati veliki fesad I nered*
Mi smo svjedoci vremena u kojem se besplatno na tone dijele kondomi I ostala pomagala koja podsticu na slobodne veze bez ikakve odgovornosti z apocinjeni prijestup.

Poslanik a.s. je rekao:* Kada vam dodje covjek cijim ste moralom I vjerom zadovoljni,ozenite ga,inace ce na zemlji nastupiti veliki nered*
Danas se ne prate ove poslanicke smjernice.Poremeceni su prioriteti.Malo ko od nas gleda ponasanje moral I vjeru partnerovu,kako bi brak bio sretan I uspjesan.
Medjutim imaju situacije kada insan iz jacih razloga nije u mogucnosti da na halal nacin zadovolji strast,tada se uzima princip I pravilo koristi I stete.

Ako bi neko duzi vremenski period bio na terenu ili skolovanju,I dodje u situaciju da bira izmedju masturbacije ili bluda,sigurno je prece da odabere manje zlo.
Uz napomenu da jedino imam Ahmed se izdvojio po ovom pitanju sa misljenjem I smatra poluciju smjena u ravni sa pustanjem krvi. A Allah najbolje zna.

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta