Aktuelno

Kad žene vole

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postoje žene koje vole da se svađaju, ali ne zato što su zloće već zato što malo luđe vole. Tipično ženska fitra. Zato ne uzimajte to k’ srcu, samo se jednostavno “kulturno svađajte”, tj. pokušajte da ostanete na istim frekvencijama. Slušajte se dok pričate, a nećete moći da se slušate ukoliko vičete. Pozovite se na konstruktivan dijalog, da bar nečemu posluži sva ta “suvišna energija”.

Znači, da sumiramo:

Kada žena nema tendenciju da se svađa ili prestane da pravi naivne blamaže, ekscesne djetinjarije, onda treba da znate da vas niti haje, niti vam brine brigu, niti vas doživljava. Tada je, zapravo, neophodno staviti prst na čelo, a sve mimo toga je samo dobar pokazatelj da ste nekome bitni i da vas voli jedno osjećajno biće.
U Aišinom, radijallahu ‘anha, slučaju je bila razbijena posuda sa hranom, ali je vrlo dobro čuvala svoj jezik bojeći se neposluha prema mužu (Allah nas u Džennetul e’ala sastavio sa njom, amin!).

Tako i mi, ženski i ljubomorni svijete, čuvajmo jezike i svoje riječi, jer riječ koja se jednom izgovori nikad se više vratiti ne može, niti restaurirati.

Neko je davno rekao:

“Četiri se stvari ne mogu vratiti:
izgovorena riječ,
izbačena strijela,
protekli život i
propuštena prilika.”

Anela Fetić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta