Odgovori

Bolest od džinna ili…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Sellam alejkum braco i sestre!

Neka vam ALLAH dz.s podari sve sto vi srce zeli. Htella bih vas pitati u vezi moje zdravlje bilo je to pre 2 godine kako sam se raazbolela a ni sama ne znam kako ni zasto samo od jednom pao mije mrak na oci pocelo me nesto gusiti pa i do dan danas osecam se tako. Stalno me nesto gusi ne mogu nikog podnositi sve se nesto lose u mojoj glavi vrti.

Pa htela bih vas pitati jel je to moguce da ja u sebi imam dzina ili sta bila sam kod svakog doktora kaze da nista nemas da si potpuno zdrava mozda je to depresija pa me poslali kod psihijatra da se lecim dao mije neka medikamente ali i dalje ne osecam nista bolje. Molim za odgovor i ako budem imala dzine ili sta javite mi kako da maknem to jel stvarno sam u teskom stanu hvalla na odgovor. Allah imanet.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Ja nisam u mogucnosti da ocjenim tvoje stanje zbog cega I kako je tako tesko. Ti to najbolje znas. Ono cemu me kuran poducio jesu ajeti sure TA-HA u kojima stoji: Onaj ko se okrene od Moga zikra(spominjanja Allaha),uistinu ce imat tezak I turoban zivot.I prozivit cemo ga na Sudnjem danu slijepa.Reci ce Gospodaru moj,zasto me prozivi slijepa,kada sam posjedovao vid.Reci ce mu se:Isto tako su ti dolazili Nasi Ajeti (opomene I pouke) pa si nemaran spram njih bio.Radi toga ces Ovoga Dana biti od zaboravljenih.

Ako si pronasla sebe u ovim kuranskim ajetima,onda je vrijeme da preispitas sebe I svoje postupke I da nadjes smisao zivota u okrilju vjere.Uci I slusaj cesto Kur’an, nastoj da se poducis obavljanju namaza I ostalih islamskih duznosti.Sigurno ces na takav nacin postici dusevni mir I uklonuti tegobe koje te muce.
A Allah najbolje zna!
prof. Jasmin Djanan!

NAPOMENA: Najlaksi nacin da se provjeri imali covjek dinna u sebi jeste da slusa Kur’ansku suru “El-Bekara” i da zazmiri, i ako se dzin nalazi u covjeku obicno se pojave reakcije na tijelu (koje mogu biti razlicite). Ali se ne preporucuje da osoba bude sama kada se testira na ovaj nacin jer se moze desiti da osoba padne u nesvjest.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta