Odgovori

Kuća na mezarju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

htjeo bih znati da li je kuca, koja je napustena, ali ne jos zavrsena je na jednom mezariju i napravljena je na mezariju a prije toga kosti su navodno izginuli u drugom svjetskom ratu muslimana(na Hitlerovoj strani)prebaceni negdje drugo pa je kuca izgradjena. U dvoristu su ostali mezari koji nisu smetali tako reci pri izgradnji kuce. Covjek koji je pravio tu kucu preselio je na Ahiret kad je zavrsio krov od kuce a zena mu je psihicki obolila i prodaje kucu po nenormalnoj cjeni..Kuca tako stoji skoro 15 godina pa bih zelio znati i ako se proda da li je Halal je kupiti i zivjeti u njoj normalno kao da nije na mezariju. Lijep Sellam.

Odgovor:

WE ALEJKUMUSSELAM,

UKOLIKO KUCA JE IZGRADJENA NA MEZARLUKU, ONDA JE BOLJE NE KUPOVATI JE, NEGO TREBA UPUTITI APEL NADLEZNIM ORGANIMA DA IZMJESTE MEZARJA NA DRUGU STRANU ILI DA OZNACE DOTICNO MJESTO ODAKLE DOKLE JE MEZARLUK. POSLANIK A.S. JE ZABRANIO DA SE CINI BILO KOJA VRSTA IBADETA NA KABURU, TAKO DA JE NAJPRECE NE OBAVLJAT NAMAZE KAO GLAVNI STUB VJERE ISLAMA.

SVE STO JE SUMNJIVO POKUDJENO JE I VEOMA BLIZU JE HARAMU, TAKO DA TI SAVJETUJEM DA UZMES SEBI KUCU NA MJESTU KOJE IMA U BLIZINI DZAMIJU,KAKO BI TI I TVOJI NAJDRAZI MOGLI DA SLAVITE I VELICATE ALLAHA CESTO I BEZ VECIH POTESKOCA.

A ALLAH NAJBOLJE ZNA!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta