Odgovori

Kršćanin me proganja na poslu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu Allejkum,

imam jedan problem gdje se dvoumim u postupku prema osobi.

Vec 5 Godina radim u jednoj firmi, i od prvog dana mene i ostale muslimane jedan krscanin progoni sa svojim ponasenjem, koji je u vecoj poziciji u firmi, nego mi ostali.

Tako da nas stalno tuzi kod sefa zbog i jedne male sitnice. Ne mogu da nabrojim sve torture na koji nacin nas omalovazava. Jednostavno nas psihicki proganja kao neljude. Problem u tome je da glavni sef njemu sve vjeruje. I da nerazgovara sa nama radnicima, nego vjeruje sve ovom Kjafiru. i cak je vec par radnika poslao odkaz bez ikakvog razloga.od prvog dana je pukusavao mene da istjera iz firme. ali sam mu ja stalno uzvracao sa dobrim ponasanjem i postupcima prema njegovom drskom ponasanju. X puta je pokusavao na razne nacine da mi napravi smicalicu i tako da me ponizno istjera iz firme. Prosle je sedmice, na obracunu Novca, kojeg mi svakog cetvrtka njemu predajemo.Pokusao da mom prijatelju osmanu uzme 100 Eura. nakon obracuna para. nazvao je sefa i rekao da je osman predao 100 eura manje nego na obracunskoj listi stoji.Tako, da se je prepirao sa osmanom.

Uz zastitu glavnog sefa.Na kraju mjeseca je sef oduzeo na platnoj listi ti 100 eura od osmana. Ja sam bio prisutan predavanju novca. i mogao bih ruku u vatru da stavim za osmana,da on nebi nicije pare uzeo, nekamol nekih bijedni 100 eura. Problem je u tome da Osman zeli se osvetiti tom krscaninu u tome da javi policiji,kad ovaj krene sa autom kuci, tako da bi policija vrsila Alkohol-Kontrollu nad Krscaninom,posto on svaki dan pije na poslu .Mene je pitao dali mu mogu pomoci, da mu javim u vreme i Rutu koju on vozi, da ga se rijesimo na ovaj nacin. Ja sam mnogo razmisljao, ali iako nevolim mrznju i nezelim nikome lose, iako bi nam ovaj covjec smrt pozelio i najruznije stvari.

Ja sam vas htjeo pitati, dali bi Allah bio nezadovoljan sa nam dvojicom, kada bi prijavili ovog krscanina.Pitao sam svoga oca,on mije rekao: To nije tvoje sinko, da javljas nikoga i da se zalis na druge.Bog upravlja sa nama svima. i tako da ce Allah to na svoj nacin rijesiti.Nece dopustiti da se on izivljava na vama. Allahova kazna ce ga stici.Molim vas da mi uputite savjet. Hvala unaprijed!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Uistinu je to ruzno sto cini doticna osoba,uz napomenu da nikoga ne treba Allahu pravdati,jer on poznaje nas I nase osobine. Allah dz.s.kada govori o nevjernicima, na vise mjesta u Kur’anu porucuje i kaze: “Ostavite ih da se kratko nasladjuju,a onda ce ih stici zestoka patnja* I niz je slicnih ajeta na ovu temu.

Poslusaj savjet svoga oca koji je veoma poucan: To nije tvoje sinko, da javljas nikoga i da se zalis na druge.Bog upravlja sa nama svima, i tako da ce Allah to na svoj nacin rijesiti. Nece dopustiti da se on izivljava na vama. Allahova kazna ce ga stici.

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta