Odgovori

Ne mogu da zatrudnim

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam!

Ja imam dva pitanja i molim vas za odgovor.

1.Ja pokusavam zatrudniti,ali ne uspjeva mi. Abortirala sam prije par mjeseci,kajem se zbog toga, ali tako je moralo biti. Svaki dan, svaki sat, non-stop molim Milostivog Allaha da mi da priliku da jos jednom zatrudnim, to mi je jedina zelja koju ja imam. Da li postoji neka dova koja ce mi pomoci,neka dova za zelju,dova za potrebu. Stalno i iskreno ga molim da mi pomogne.

Molim vas pomozite mi i vi sa svojim savjetom. A Allah najbolje zna koliko mi je stalo do toga i koliko patim zbog toga i On najbolje zna da mi je to jedina zelja koju imam. Molim vas za savjet,dovu ili nesto sto ce mi pomoci.

2.Znam da se dova prima postacu, ali da li se dova prima postacu koji posti mimo ramazana. Npr.ako ja sad postim,da li ce mi isto biti primljena dova kod Allaha kao i za vrijeme ramazana kad sam postila i upucivala Mu dovu?

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Nije zabiljezeno od Poslanika a.s. da postoji neka posebna dova za zelju. Allah nas usmjerava u tom kontekstu ajetom: *Zovite me Ja cu vam se odazvati*. Allah subhaneh nas je Tvorac, On najbolje poznaje nase zelje i misli bilo da su skrivene ili javne.

Svaka dova kojom se zeli hajr i dobro ovoga i onoga svijeta je dobra i pozeljna da se uci. Allah subhaneh svake noci u zadnjoj trecini silazi na zemaljsko nebo i kaze: *Ima li neko da trazi oprosta da mu oprostim, ima li neko sa potrebom da mu u njoj udovoljim? To se ponavlja svake noci.*

Najbitnije je da cista srca i tijela okrenemo svoje lice i ruke Allahu azze ve dzelle, da mu iskreno ibadet cinimo i budemo pokorni u onome sto nam je naredio. On sigurno nece dozvoliti da ikome bude nepravda ucinjena.

2.Kada god musliman i muslimanka poste, imaju priliku da dove i tim ibadetom se Allahu priblize. Ako bude iskrena dova i iz skrusenoga srca uz Allahovu pomoc biti ce primljena. A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta