Odgovori

Problemi sa bubuljicama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum!

Postoji li neki oblik molbe, dove prema Allahu da ispuni mi jednu zelju koja je zaista sitnica, a meni puno znaci (u pitanju su bubuljice na licu)? Svakodnevno se molim na svakom namazu, klanjam namaze za zelju i sve slicno da me prodju, ali jos mi dova nije primljena (da li me ta dova ceka na buducem svijetu, ili se trebam strpiti na ovom i pricekati njeno ispunjenje?)

Odgovor:

Alejkumus-selam!

Allah najbolje zna šta je sa tvojom dovom. Odi kod dermatologa da ti ispita uzrok tvojih bubuljica. Ukoliko ti dermatolog ne ustanovi uzrok onda uradi slijedeće: skroz prestani sa unošenjem slatkiša u organizam, pij tri puta dnevno čurukotovo ulje po jednu supenu kašiku i maži sa tim uljem dio tijela zahvaćen bubuljicama.

Ibnus-Sunni u svom djelu bilježi predanje koje prenosi jedna od žena Allahovog Poslanika, s.a.w.s., koja kaže: Jednom je prilikom Allahov Poslanik, s.a.w.s., ušao kod mene, a na mojim prstima bili su se pojavili prištevi, pa me upita: ”Imaš li mirisnog praška?” Zatim je taj prašak stavio na prišteve i naredio da kažem: ”Allahumme musaggirel kebiri ve mukebbires-sagiri, saggir maa bii.” ‘Allahu moj, Ti veliko činiš malim i malo velikim, molim te da umanjiš ovo što me muči’, pa je prišteva nestalo.” (Hadis je vjerodostojan) A Allah zna najbolje.

prof. Abdullah Mujic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta