Odgovori

Tegoba zbog griješenja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

IMAM JEDNO PITANJE ZA TEBE, NADAM SE DA CES MI SVOJIM ODGOVOROM POMOCI, PRICA IDE OVAKO:

BIO SAM SA JEDNOM CUROM GODINU I SEST MESECI, KRIO SAM DA SAM SA NJOM JER JE ONA TAKO HTELA, GOVORILA MI JE DA JOJ RODITELJI NE DOZVOLJAVAJU DA IMA NEKOGA, JA SAM PRISTAO JER SAM HTEO DA ISPOSTUJEM NJENE RODITELJE I NJENU ZELJU DA BUDE SA MNOM, DA PRICEKAM DA JOJ RODITELJI DOZVOLE DA IMA NEKOG I TAJ NEKO BIH BIO JA, JER JE ONA TAKO HTELA.

PUNO JE GRESILA SVO VREME, JA SAM OPRASTAO JER SAM SMATRAO D TREBA DA OPROSTIM JER JE ALLAH NAREDIO DA OPRASTAMO, BIO SAM PRINUDJEN DA LAZEM DA NEMAM NISTA SA NJOM DA SMISLJAM RAZNE IZGOVORE, A VOLEO SAM JE NAJVISE NA SVETU.

KAD JE PROSLO ODREDJENO VREME I KAD JE MOZDA DOSAO TRENUTAK DA BUDEMO ZAJEDNO REKLA MI JE DA NECE DA BUDE SA MNOM JER SAM SE JA NALJUTIO STO SE VIDJALA SA DRUGIM DECKOM I SASTAJALA, A JA SAM I TO HTEO DA JOJ OPROSTIM…

PA TE MOLIM BRATE DA MI KAZES DA LI SAM JA PORED TOGA STO SAM LAGAO I IZDAO SVOJU VERU A NISAM SMEO, ZASLUZIO VELIKU KAZNU, U TESKOJ SAM SITUACIJI. ZNAM DA JE SVE TO ALAHOVA VOLJA I DA SE SVE TO DOGADJA ALLAHOVOM VOLJOM, ALI MNOGO MI JE TESKO…MOLIM TE ZA ODGOVOR I SAVET…SELLAM ALEYKUM I DA TE ALLAH POCASTI MILOSCU NJEGOVOM I NAGRADOM INSHALLAH.

Odgovor;

Ve alejkumusSelam,

Dragi brate, ti si duzan da se obratis onome prema kome si cijelo vrijeme bio gresan a to je Allah subhaneh. Nije bitno sta ce reci ta cura ili njenji roditelji. Ima drugih djevojaka koje ce sigurno pristati da zive lijepim i postenim islamskim nacinom zivota. Nemoj da izgaras radi nekoga ko to ne zasluzuje. Onako kako je Allah ti omogucio da upoznas nju i da je zavolis ili da ona zaslijepi tvoje srce, isto tako Allah moze dati da upoznas jos bolju pametniju i iskreniju osobu od nje.

Trazi oprosta za svoje prijestupe, a Allah zna nase tajne i javne postupke. Ustraj i dalje n istini nemoj da klones duhom i tijelom podignute glave i ponosno koracaj dalje kroz zivot i nastoj slobodno vrijeme da iskoristis u cinjenju dobrih dijela i pokornosti nasem Tvorcu.

A Allah upucuje na jedini ispravan put.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta