Odgovori

Pitanje o stavovima nekih derviša

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Da li dervise, kada Zikre jacaju vjeru ili u tom smislu, nesto sam cuo o tome i procitao, da oni imaju tajnu koju prenose, da bi svi cini mi se hadisi ili ajeti propali kada bi se tajna ta otkrila.. Neznam ni koliko je ovo tocno sto, sam vas pitao, pa zato sam vam se obratio. Lijep Sellam.

Odgovor:

Najbolje ce biti da kada sretnes nekoga od njih licno upitas kako bi dobio ispravan odgovor. Cinjenica da je Allah objavio; Sura: 5 [Al-Ma’ida (Trpeza)], Ajet: 3, meni je dovoljna da potvrdim neistinitost njihovog ubjedjenja.

“Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno; i što je strmoglavljeno- i rogom ubodeno, ili od zvijeri načeto – osim ako ste ga preklali – i što je na žrtvenicima žrtvovano, i zabranjuje vam se gatanje strelicama. To je porok! – Danas su nevjernici izgubili svaku nadu da ćete vi otpasti od svoje vjere, zato se ne bojte njih- već se bojte Mene. Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. – A onome ko bude primoran- kad hara glad, bez namjere da učini grijeh, Allah će oprostiti i samilostan biti.”

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta