Odgovori

Nepravda nad momkom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

Moje pitanje je sta da radim, na dijete mi je slagano, od dvije cure da ih je htio dirati. Zbog nepoznati razloga su ga zatvorili, zbog lazi te dvije djevojke. Advokat je njemac i on sam misli da tu sejtan igra veliku ulogu, svaki put kad treba da izidje djevojke slazu nesto drugo i on ostane jos dalje tu. Zelio bih vas zamoliti dali postoji neka dova koja bi mogla pomoci tom neduznom djecaku.

Neka vas Allah dz.s.nagradi za vas trud, Esselamu alejkum!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Tom neduznom djecaku, ako je uistinu nevin, treba potraziti strucnoga i sposobnoga advokata koji ce dokazati njegovu nevinost. S druge strane dova iz iskrenoga srca u kasnim vecernjim satima Allahu subhaneh sigurno moze uveliko pomoci da se Allah odazove nasim molbama i uslisa dovu. Ako je uistinu djecak nevin, treba i njega usmjeriti na obracanje Allahu subhaneh, jer ukoliko je MAZLUM, tj. osoba nad kojom je nepravda ucinjena, Allah je prema hadisu prima i izmedju nje i Allaha subahneh nema nikakve pregrade.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta