Odgovori o sihru

Sihr odgađanja ženidbe ili udaje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Imam trideset dvije godine, ali još uvijek nisam oženjen iako imam jaku želju da se oženim. Kad god treba da priđem nekoj djevojci, ja se skamenim, tako da se nikako ne mogu upoznati s njom. Poznajem dosta djevojaka, ali je to sve na prijateljskoj osnovi. Da li ovome može biti uzrok sihr? Ja vjerujem u Allaha i Njegove Poslanike, ali nisam dovoljno upućen u vjeru, pa ne znam šta bi mogao biti uzrok mog problema i ovog stanja.

ODGOVOR: Kao prvo molim Allaha da vas uputi u vjeru. U njoj vam je spas. Kao drugo, vi hvala Allahu imate dobru osnovu da budete dobar vjernik jer vjerujete u Allaha i Njegove poslanike. Zašto to ne biste i bili?

Nisam baš siguran da se u vašem slučaju radi o sihrima obzirom da ipak poznajete mnogo djevojaka s kojima ste u „prijateljskom odnosu“. Možda se prije radi o kompleksu ili stidu koji će vremenom nestati. Međutim, ako i pored toga smatrate da se radi o sihru otiđite kod nekog ko ispravno liječi Kur’anom i on će vam kazati da li imate sihr ili ne. Ukoliko se pokaže reakcija s vaše strane, vrlo je moguće da se radi o sihru „odgađanja ženidbe“ koji nastaje kada se pokvarena i zavidna osoba obrati sihirbazu i zatraži od njega da napravi sihr djevojci kako se ona ne bi udala ili momku kako se ne bi oženio.

Djelovanje sihra ogleda se, između ostalog, u tome što muškarcu prikaže djevojku ružnom i ubacuje mu razne loše misli o njoj. To isto radi i sa djevojkom. U teškim slučajevima ovog sihra naći ćemo da muškarac, samo što prekorači kućni prag opsihrene djevojke, osjeti jaku tegobu i donese odluku da joj više ne odlazi. Najpoznatiji simptomi ovog sihra su:

– Povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medikamenta,
– Jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć,
– Viđenje zaručnika u ružnom liku,
– Često razmišljanje (psihička otsutnost),
– Nemiran san,
– U nekim slučajevima se javlja stalan bol u želucu,
– Bol u krstima.

Sa ovom vrstom sihra možete se opširnije upoznati ukoliko se obratite na knjigu „Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza“ i pročitate poglavlje pod naslovom „Sihr odgađanja ženidbe ili udaje“.

I nemojte zaboraviti obratiti se Allahu prije svih drugih. Probudite se u zadnjoj trećini noći i klanjajte dva rekata. Zamolite Allaha da vam pomogne. On u zadnjoj trećini noći silazi na zemaljsko nebo i pita ima li neko da traži pomoć da mu On udovolji i ima li neko da traži oprosta da mu On oprosti. Za sve probleme koje imamo Njemu se prvo trebamo obratiti i od Njega uputu i pomoć tražiti. Ne može nam niko pomoći dok On ne odluči da nam se pomogne. I kada se obratimo čovjeku i tada trebamo moliti Allaha da pomoć dođe putem čovjeka kojem smo se obratili. Iskreno obraćanje Gospodaru svjetova neće vas ostaviti uskraćenim za pomoć. Osjećaj traženja pomoći od Gospodara ljudi učinit će vas smirenim i spokojnim.

Hfz.  Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta