Odgovori

Opsihrena sam, kako s postom?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum. Moje pitanje je kako ja s postom, imam sihre i nisam izljecena obavljam namaz duze vrjeme i postim vec isto duze od 5gd ramazan redovno sve. Isla sam na ucenje rukje i imam teske sihr razdvajanja i ludosti. Ponekad ne mogu da klanjam mrzim vjeru, ne mogu nekad da slusam kuran. Dok klanjam imam probleme i nesto me unutra ubi. Ponekad mrzim vjeru psujem nesto mi prsa rastrga od nagona da tako radim i nemogu se smiriti dok kuran neuci dosta vremena. Ja ucim i kuran ali grjesim od toga mrzim majku rodenu nesto me od nje odvraca i moje bliznje famelije prijatelja kad mi dode nemogu nikog svi su mi mrski ni djecu a samo psujem.

Kako da se postupim kad postim kad mi dode to i neda da klanjam i da odjednom budem takva. Allaha molim da mi oprosti i njemu uvjek estakvirlam. Da li je meni se prima post kad me tako uhvati to i ja se borim cd kuranom da savladam taj slucaj da dodem sebi. I jos nije li grijeh da molim protiv osoba koje mi cine zlo i takvo mi stanje prave. Ja ucim i klanjam ali grjesim od toga nemogu se smiriti ali opet molim za oprost i ucim kuran i molim allaha za pomoc da mi se smiluje i molim ga ako je neko sebeb da ja budem takva da ga unisti. Pa jel ispravno. Molim za odgovor. Sellam alekum. Sestra s teskocama.

Odgovor:

Poštovana sestro, molim Uzvišenog Allaha da vam pomogne i da vas izliječi. Ono što biste prvo trebali uraditi jeste da se obratite nekome od jakih i provjerenih liječnika Allahovom knjigom. I više je nego očito da imate sihre i prema simptomima koje ste spomenuli, izgleda da se radi o teškoj vrsti sihra. Zato, liječite se. Allah je Taj koji liječi. Ne postoji bolest koja se ne može izliječiti. Samo budite ustrajni i vjerujte u Allahovu pomoć.

A što se tiče pitanja u vezi posta, vaš post ako Bog da nije pokvaren iako vas džini pokušavaju navratiti na grijeh i pomisao da ste pokvarili post. A post vam nije pokvaren jer ste svjesni svog posta i dužni ste ga postiti dokle god ste pri svijesti. Istina, vama će, ako Bog da, biti oprošteno sve ono što činite u periodu gubljenja svijesti prema hadisu Poslanika s.a.v.s. koji kaže da se ne pišu djela onome ko je izgubio svijest. I pored toga trebate se truditi da ne činite grijehe koliko god je to moguće.

U slučaju da vam je stvarno napravljen sihr vi ste mazlum (osoba kojoj je nanesena nepravda) i imate pravo da molite Allaha da uništi onoga ko vam je nanijeo napravdu. Ali, bih vam preporučio da energiju trošite u liječenje bolesti više nego što je trošite u proklinjanje onih koji su vam je uzrokovali. Samo proklinjanje neće ukloniti bolest, ali liječenje hoće ako Bog da.

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta