Zdravlje

Ako budete radili hidžamu, desit će vam se ovih pet stvari

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Hidžama je izvanredan način očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. U ovom članku donosimo pet fantastičnih koristi koje možete imati ako budete radili hidžamu.

1. Opuštanje tijela i uma, i oporavak od stresa – Koliko god da se pokušate opustiti, to nećete moći postići sve dok su vaši mišići napeti i zgrčeni. Hidžama pomaže opuštanju mišićnog tkiva kao nijedna druga masaža, i to bez bolnog pritiska. Dobra vijest je da blagodati hidžame tu ne prestaju, već tek počinju. Hidžama pomaže da se vaše cjelokupno tijelo i um očiste od fizičkih i emocionalnih blokada i postizanje istinske relaksacije.

2. Smanjenje i nestanak bolova u tijelu

Veliki broj naučnih studija je dokazao da hidžama pomaže kod različitih bolova u tijelu jer povećava dotok krvi do oštećenog tkiva. Krv s sobom donosi važne nutrijente, kiseonik i – najvažnije – vitalnu energiju koja prolazi kroz povrijeđeni dio tijela. Na taj način, hidžama se poakazala efikasnom i za ublažavanje bolova kod pacijenata oboljelih od kancera.

3. Brže zacjeljivanje tijela, povreda i rana

Ne trebamo se čuditi da su olimpijski sportisti naprosto ludi za hidžamom. Trener Brandi Ross je ostvario velike uspjehe radeći hidžamu na sportistima. On tvrdi da hidžama liječi skoro svaku povredu i ranu na tijelu. Hidžama usmjerava upalni proces, koji je odgovor tijela na povredu. Upala se javlja kada tijelo šalje veće količine krvnih ćelija i proteina u povređeni dio kako bi se izliječio.

4. Izliječenje i nestanak kožnih problema

Da li vam je dosta celulita, akni, ekcema, ili strija? Onda probajte hidžamu! Hidžama pomaže i poboljašava cirkulaciju krvi u vašem tijelu. Na taj način osigurava da vaše tijelo i tkiva budu ispunjeni krvlju bogatom nutrijentima, i na taj način povećava proizvodnju kolagena – proteina zaduženog za održavanje zdravlje mišića i tkiva.
Više naučnih stidija je pokazalo je hidžama efikasniji tretman kožnih problema poput akni od antibiotika i drugih lijekova.

5. Izliječenje i nestanak problema s probavom

Stres se nakuplja u predjelu stomaka (abdomena), što nije dobro jer se tamo nalazi probavni trakt. Srećom, hidžama smanjuje stres koji se nakupio i poboljšava pokretljivost crijeva. Ovo može čudotvorno djelovati na stanja poput upalnih bolesti crijeva (Chronova bolest, ulcerozni kolitis), proljeva, stomačnih bolova i grčeva, te ulcera i čireva.

Izvor: www.davidwolfe.com
Za Akos.ba preveo: Nedim Botić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta