Tekstovi

Allah mijenja i kosmičke zakone zbog Svojih iskrenih robova

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ne tuguj i ne očajavaj zbog iskušenja koja su te snašla, jer Allah je dovoljan robu Svome. Zar ne znaš da je kit progutao Junusa, a.s., ali je on ostao živ, jer Allah je dovoljan robu Svome. Musaa, a.s., kao novorođenče koje je bačeno u rijeku, nisu progutali valovi i nije se utopio, jer Allah je dovoljan robu Svome. Allah mijenja kosmičke zakone i podčini ih Svome robu, onda kada se Allahov rob istinski pouzda u Njega, jer Allah je dovoljan robu Svome.

Vatra nije dotakla ni bradu Ibrahimovu, a.s., a kamo li njegovo tijelo, jer Allah je dovoljan robu Svome. Musaovi, a.s., sljedbenici su mislili da im je došao kraj kad su ugledali faraonovu milionsku vojsku iza sebe i ogromne morske valove ispred sebe, ali Musa, a.s., nije gledao materijalnim očima kao oni, već je gledao okom jekina i istinskog ubjeđenja, pa im je rekao: ”Naprotiv, sa mnom je moj Gospodar i on će me na pravi put uputiti i spasiti.” Sukladno našem mišljenju o Allahu, dolazi i spas i izbavljenje iz nevolje.

Žena koja je, nakon što je saznala da ju je muž ostavio samu u pustinji na temelju Allahove naredbe, rekla: ”Onda nas Allah neće iznevjeriti”, rodila je sina koji je svome ocu, kada ga je htio zaklati, rekao: ”Oče, uradi kako ti se naređuje, vidjet ćeš da ću ja biti strpljiv.” Ovo su istinski primjeri iskrene vjere i pouzdanja u Allaha, jer Allah je dovoljan robu Svome.

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić – saff.ba

 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta