Poučne priče i tekstovi

Allahova opskrba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prolazio sam uskim uličicama Medine, vraćajući se s jacije namaza iz Poslanikove džamije, supruga je bila trudna s prvim djetetom i odjedanput joj naumpala jedna vrsta hrane koju smo vidjeli da se prodaje. Studentski džep nije mogao to priuštiti, i pored toga što je ta hrana koštala svega nekoliko rijala. Srce se slamalo što ne možeš kupiti trudnici nešto što joj je toliko napumpalo, ali para nemaš.

Tako mi Uzvišenog Allaha, koji je iznad Arša se uzdigao, na vratima stana smo zatekli okačenu kesu hrane u kojoj se nalazila ista ona vrsta hrane koju je supruga poželjela od prije nekoliko minuta. Neko od komšija, znajući da stanuje tu student iz Bosne, je okačio kesu, ali nije mogao znati koju vrstu hrane da ostavi. Znao je Gospodar. Ostane čovjeku samo da zaplače, kada očima srca spozna veličinu i moć Gospodara.

Nismo umrli od gladi u ratu, zar da umremo u miru? “Nema niti jedne životinje na ovome svijetu a da se Allah o njenoj opskrbi ne brine” (prevod značenja ajeta)

Samir Avdić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta