Humanitarni kutak

Aprilska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, sa današnjim danom započinjemo novu, aprilsku akciju, a na ovom linku možete pogledati dopunjeni spisak uplata za januarsko-februarsku akciju: https://www.n-um.com/uplate-za-januarsku-akciju-2/ . U aprilskoj akciji se prikuplja pomoć za:

1. Humanitarni fond NUM stranice (NUM fond)

Podsjećanja radi, ovaj fond funkcionira tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plaćanje ogrjeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih porodica. Prioritet su nam samohrane majke (svaki mjesec se već godinama iz ovog fonda redovno pomaže 14 samohranih majki, uz druge porodice), bolesni, stare osobe, nezaposleni i slično.

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za Humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrepština, i uruče najpotrebnijima ili ih pomognu novčano.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”.

UPUTSTVA ZA UPLATE NAĆI ĆETE PRI DNU OVOG TEKSTA
______________________________

2. Uplate za davu (Davetski fond NUM stranice)

Pomaganjem ovog fonda najizravnije pomažete davu i rad ove stranice i na taj način pomažete da materijal sa ovog portala dolazi do desetina i desetina hiljada ljudi. Također, iz ovog fonda pomažu se i drugi davetski projekti i udruženja. Nebrojeno puta svi smo se uvjerili da zajedničkim snagama i, uz Allahovu pomoć, možemo putem Davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogućnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj Davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetka.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za davu”.
______________________________________________

Svoje priloge možete slati na dva načina:

PUTEM PISAMA

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

****************

PUTEM SWISH-a

Svoje uplate možete swishati na broj:
076-182 82 63 (Sevlad Softic)

__________________

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Ako musliman obuče siromašna muslimana, Allah će ga obući odjećom dženneta, ako nahrani gladnog muslimana, Allah će njega nahraniti plodovima dženneta, ako napoji žednog muslimana, Allah će njega napojiti sa zapečaćenog džennetskog napitka”. (Hadis bilježi Tirmizi)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta