Humanitarni kutak

Januarsko-februarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, ova akcija traje još samo sutra (zadnji dan mjeseca februara), a na ovom linku možete pogledati dopunjeni spisak uplata za ovu akciju: https://www.n-um.com/uplate-za-januarsku-akciju-2/ . U ovoj akciji se prikuplja pomoć za:

1. Humanitarni fond NUM stranice (NUM fond)

U mjesecu ramazanu prikupljeno je zaista mnogo novca za ovaj fond i nismo imali potrebe da pokrećemo nove akcije jer taj novac nam je trajao sve do ovog mjeseca, međutim, sada su sva sredstva raspodijeljena i mnogi su nam se počeli javljati i pitati za pomoć, tako da od ovog mjeseca ponovo počinjemo prikupljanje novčane pomoći za ovaj fond, inšallah.

Podsjećanja radi, ovaj fond funkcionira tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plaćanje ogrjeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih porodica. Prioritet su nam samohrane majke (svaki mjesec se već godinama iz ovog fonda redovno pomaže 14 samohranih majki, uz druge porodice), bolesni, stare osobe, nezaposleni i slično.

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za Humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrepština, i uruče najpotrebnijima ili ih pomognu novčano.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”.

UPUTSTVA ZA UPLATE NAĆI ĆETE PRI DNU OVOG TEKSTA
______________________________

2. Uplate za davu (Davetski fond NUM stranice)

Uplatom za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice. Prije otprilike dva mjeseca urađen je redizajn ove stranice zahvaljujući sredstvima iz ovog fonda, a također zahvaljujući ovim sredstvima objavljuje se veliki dio tekstova i videozapisa na ovoj stranici. Pomaganjem ovog fonda najizravnije pomažete davu i rad ove stranice i na taj način pomažete da materijal sa ovog portala dolazi do desetina i desetina hiljada ljudi. Također, iz ovog fonda pomažu se i drugi davetski projekti i udruženja.

Nebrojeno puta svi smo se uvjerili da zajedničkim snagama i, uz Allahovu pomoć, možemo putem Davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogućnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj Davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetka.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za davu”.
______________________________________________

Svoje priloge možete slati na dva načina:

PUTEM PISAMA

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

****************

PUTEM SWISH-a

Svoje uplate možete swishati na broj:
076-182 82 63 (Sevlad Softic)
______________
Molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi sve one koji ulažu svoj imetak kako bi pomogli siromašne i bolesne muslimane i kako bi svojim novcem pomogli rad za islam, i molimo Ga da to nađete na vagi dobrih djela na Sudnjem danu!

Ovo je jedna od porodica koja se već godinama pomaže iz Humanitarnog fonda NUM stranice:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta