Humanitarni kutak

Aprilski slučajevi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

OVA AKCIJA JE ZAVRSENA I NE PRIKUPLJA SE VISE POMOC ZA OVE SLUCAJEVE

Ova akcija traje jos samo nekoliko dana, odnsosno prikupljanje pomoci za ove slucajeve traje do petka (7. maja), inshaAllah. Napominjemo da smo pitali daije koji su nam rekli da je u ove svrhe dozvoljeno uplatiti i zekat, tako da mozete uplacivati zekat na ovaj nacin, inshaAllah. Evo slucajeva:

1. Sestra Azra Mandes iz Sarajeva

Javljam vam se za novcanu pomoc koja je hitno potrebna oboljeloj sestri Azri Mendes iz Sarajeva. Jutros (6.3.2010) zvala me rekavsi da joj se zdravstveno stanje mnogo pogorsalo. Naime, ima visok secer – u proslu subotu (27.2.2010) secer je iznosio 40, kada je bila u komi. Hvala Allahu, ostala je ziva, ali joj je potreban novac za lijekove. Ljekari su joj rekli da ukoliko ne pocne piti propisane lijekove, koji su mnogo skupi, da ce joj morati amputirati obje noge.

Sestra Azra nosi hidzab, hvala Allahu, a bolesna je dugo godina.

– Ovaj slucaj nam je poslala prof. Remzija Huric-Becirovic, a novac koji bude prikupljen za ovu sestru bice poslan ef. Neziru Halilovicu Muderrisu koji ce uruciti novac sestri Azri, inshaAllah.

Kod uplata za ovu sestru obavezno navesti “za Azru Mandes”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
*************************************************************

2. Japić Dževad iz Cazina

Japić Dževad iz Cazina, RVI i otac dvoje djece. Nezaposlen, u teškoj materijalnoj situaciji, i bez osiguranja. Brat je imao problema sa gušteračom, a žuč samo što nije pukla, ležao je u bolnici, a sad mora hitno operisati žuč.

– Novac koji bude prikupljen za ovog brata bice poslat prof. Amiru Durmicu, koji ce onda taj novac uruciti bratu Dževadu, inshaAllah.

Kod uplata za ovog brata obavezno navesti “za Dzevada”
******************************************************

3. Dvije sarajevske porodice

O ovim porodicama imamo jedan video zapis, koji mozete pogledati OVDJE.

Vazno je naspomenuti da ove dvije porodice VODIMO KAO JEDAN SLUCAJ, ODNOSNO SVE UPLATE KOJE DODJU ZA OVE DVIJE PORODICE BICE, INSHAALLAH, RAVNOMJERNO RASPOREDNJE NA OBE PORODICE. Zbog toga vas molimo da ne pravite razliku medju ove dvije porodice prilikom uplate.

– Ovaj video nam je poslao brat Tarik Agovic i prof. Elvedin Pezic, pa ce novac prikupljen ovim familijama biti poslan braci Tariku i Elvedinu da oni uruce novac ovim sarajevskim familijama, inshaAllah.

Kod uplata za ove porodice obavezno navesti “za sarajevske porodice”
*************************************************************

4. Fond za pomoc porodicama uhapsenih ili deportiranih arapa u BiH

Od maja 2009. godine Fond za pomoć socijalno ugroženim arapskim porodicama, sa sjedištem u Sarajevu pruža redovnu finansijsku pomoć za porodice uhapsenih ili deportiranih arapa, koji su se borili u armiji BiH u proslom ratu, i koji su se ozenili sa bosankama, a koje bosanske vlasti, pod pritiskom amerike, na sve nacine pokusava da deportira iz BiH.

Broj ovih porodica se neprestano povecava, tako da je ukupan broj arapskih porodica kojima je za april 2010. godine potrebna i planirana pomoć, 47 porodica.
Pomenute porodice imaju 137 djece, a to znači da su sva ta djeca naš emanet i da ćemo za njih biti pitani na Sudnjem danu!!! PROCITAJTE VISE O OVOM FONDU OVDJE.

Za ove porodice se prikuplja pomoc na vise strana, pa budimo i mi dio onih koji ce, koliko toliko, pomoci ove porodice nad kojima se zulum cini. PRIKUPLJENI NOVAC ZA OVAJ FOND BICE POSLAN EF. NEZIRU HALILOVICU MUDERRISU, INSHAALLAH.

Kod uplata za ove porodice obavezno navesti “za arapske porodice”
************************************************

5. Uplate za dawu

I ovaj mjesec se mogu izvrsiti uplate za dawu, a novac koji pristigne za ovu kategoriju bice namjenjen za dawetske projekte koji idu, i koji ce, inshaAllah, ici preko ove stranice, te sve druge projekte, za koje ocjenimo da je u njima hajr.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
************************************************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

OVA AKCIJA CE TRAJATI DO 7. MAJA, A U OSTATKU MJESECA MAJA CE SE POMOC PRIKUPLJATI ZA NOVE SLUCAJEVE, INSHAALLAH. U MJESECU JUNU I JULU CE MO NAPRAVITI PAUZU SA OVIM AKCIJAMA ZBOG GODISNJIH ODMORA.

Vece sume novca koje ne budu navedene na cije ime su uplacene ce ici u kategoriju “neodredjenog novca” i taj novac ce mo na kraju mjeseca slati slucajevima koji nisu na ovoj listi, a koji su takodjer potrebni pomoci.
—————————————————————

Pogledajte video “VRIJEDNOST SADAKE”

“O vjernici, udijelite dio od onoga čime vas Mi darujemo, prije nego što dođe Dan kada neće biti ni otkupa, ni prijateljstva, ni posredništva! “ (El-Bekara, 254)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta