Humanitarni kutak

Konačni obračun za mjesec mart

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mjesec mart je bio jako beircetan, elhamdulillah, pa je tako prikupljeno 77.881 svedskih kruna (preko 77 hiljada) – oko 8 hiljada eura – za martovske slucaje i za dawu. Evo spiska:

1. Mala Farisa – Novi Pazar……..18.735 svedskih kruna (1 euro = cca 9,5 kruna)

2. Porodica Keskic iz Bihaca…….14.857 kruna

3. Porodica Jahic – trenutno nastanjena u Sarejevu……14. 990 kruna

4. Porodica iz Sarajeva……14.757 kruna

O ovim porodicama ste mogli citati OVDJE
************************************

Za neodredjeno – novac koji se posalje a ne bude navedeno za koga je uplaceno – je bilo 3598 svedskih kruna – Ovaj novac je ravnomjerno rasporedjen i poslat dvijema porodicama:

1. Cetveroclana porodica Senaida Kovačevića koji zive u blizini grada Visokog – porodica koja ima samo 100 KM primanja preko zime – pa smatramo da ne moramo nista vise pisati o njima vec da ovo sve govori

2. Peteroclana porodica iz Sanskog Mosta – Otac obitelji je bivsi logoras, bivsi borac i uz to RVI. Također, covjek boluje psorijaze (zestoki osip koze na nervnoj bazi, iz rata). Ljudi su u izezetno teskoj situaciji, nemaju ni za struju da plate.
**************************************

Za dawu je prikupljeno 10.944 svedski kruna.

Ovaj novac je ovako raposredjen:

– 3000 kruna je namjenjeno braci u Sarajevu, gdje ce oni ovaj novac upotrjebiti za stampanje letaka, snimanje DVD-ova sa islamskim sadrzajem i to ce biti besplatno djeljeno po ulicama Sarajeva, inshaAllah. O dawetskim aktivnostima ove brace u Sarajevu (sa slikama) ste imali prilike citati OVDJE .

– 1000 kruna je namjenjeno braci u omladinskom kulturnom centru “Atis” u Sanskom Mostu koji planiraju da dijele islamski, davetski materijal u gradu Sanskom Mostu, kao sto to rade braca u Sarajevu

– 2000 kruna ide za potrebe ove stranice i daweta koji ide preko nje

– 1000 kruna je namjenjeno za jednog daiju koji je ostao bez posla (o ovome ce biti vise pisano naknadno, inshaAllah)

– 1500 kruna ce biti poslano bratu Jasminu C. iz BiH – brat koji je uradio jako mnogo video materijala za ovu stranicu u toku zadnja dva-tri mjeseca (brat Edin D. mu pomaze u prevodu)

– 500 kruna bratu E. Č. iz Bosne, koji je isto tako radi video materijal za NUM stranicu

– Ostatak novca je poslat jednom bratu u BiH koji je bio u velikoj i hitnoj potrebi, uz dogovor da taj novac vrati u roku mjesec-dva dana, jer ce to biti u stanju uraditi tada, inshaAllah
********************************

Na kraju, molimo Allaha, svt, Gospodara svega sto postoji, da se iz Svoje beskrajne milosti smiluje svima onima koji su odvojili od sebe i od svojih porodica da bi pomogli gladne i potrebne muslimane i da bi pomogli Njegovu vjeru! Da vam Uzviseni Allah svima primi vase uloge i da to nadjete onda kada vam to bude najpotrebnije. Amin!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta