Humanitarni kutak

Aprilsko-majska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:


Draga braco i cjenjene sestre, produzujemo aprilsku akciju do kraja mjeseca maja. Doslo je znantno manje uplata u mjesecu aprilu nego obicno, ali je to i razumljivo, jer mnogo je novca prikupljeno u ranijim mjesecima, a takodjer blize se i godisnji odmori, pa mnogi stede za odmore. Medjutim pozivamo vas, narocito one koji prelaze preko ovih akcija i nikada se ne ukljucuju u njih, da…

ne zaboravimo siromasne i bolesne muslimane pa barem sa 10-20 eura, je mnogi od nas ce, na godisnjim odmorima, potrositi mnogu vecu sumu, od gore navedene, na beznacajne stvari. Ne budimo nijemi posmatraci.

Evo aprilsko-majskih slucajeva:

1. Nuhanovic Ismeta iz Bihaca

Ismeta ima 33 godine i majka je troje malodobne djece. Otkriven joj je tumor na mozgu, sto joj stvara velike probleme i od ove bolesti pocela je da gubi vid. Postoji mogucnost operacije u Zagrebu, ali Ismeta nije u stanju da obezbjedi 10.000 KM za tu operaciju jer ni ona, a ni njen muz nemaju zaposljenje, i vec su optereceni sa financijskim problemima.

Draga braco i postovane sestre, pozivamo vas da se odazovete na ovu akciju i da zajednicki pokusamo da pomognemo da se spasi jedan mladi zivot i da troje djece ne ostane bez majke, inshaAllah.

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za Ismetu”

UPUTSTVO ZA UPLATE CE TE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
************************************************

2. Fond NUM stranice

Primarni cilj ovih akcija koje idu preko ove stranice su muslimani koji su socijalno i materijalno ugrozeni i u ovom fondu smo vidjeli ogroman hajr, jer iz njega se podjeli pomoc za jako veliki broj ugrozenih muslimana. Samo od onog sto je se prikupilo za ovaj fond u toku decembra i januara mjeseca podjeljena je pomoc za 42 familije. Izvjestaj o podjeljenoj pomoci za ove familije nam je posalo brat Tarik Agic iz Sarajeva i taj izvjestaj mozete procitati OVDJE, a video o podjeli dijela te pomoci mozete pogledati na ovom videu:

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za fond NUM stranice, jer vjerujte, mozda ce vasa uplata bas u ovaj fond imati najvise hajra, posto i najmanje uplate za fond idu direktno onima koji su na rubu egzistencije, onima kojima pomoc od 100 KM znaci da ce imati hrane za sebe i svoju familiju nekoliko dana. Znaci da ponovimo, ova pomoc ide bas onima koji su totalno ugrozeni (braca nam javljaju da su udjeljivali iz ovog fonda ljudima koji nisu imali sta da jedu), tako da je uplata, od recimo 10 eura, jako velika i znacajna za ovaj fond.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”
***************************************************

3. Uplate za dawu

I ovaj mjesec postoji mogucnost uplate u dawetske svrhe, uz ponovnu napomenu da mnoge stvari na ovoj stranici ne bi bile izvodljive bez vase dosadasnje pomoci, a isto tako, jako nam je drago sto vec nekoliko mjeseci skoro redovno saljemo pomoc za vise dawetskih dzemata u BiH (prosli mjesec smo po prvi put poslali pomoc i jednom dawetskom dzematu u Crnoj Gori).

Zamolili smo predstavnike svih ovih dzemata, kojima prosljedjujemo novcanu pomoc, koju vi uplacivate za dawet, da nam posalju izvjestaj svog rada, kako bi posjetioce NUM stranice upoznali sa svojim radom, pa ce mo zapoceti sa nekoliko dzemata u Sarajevu.

Brat Tarik nam je posalo video, u kojem je objedinio rad nekoliko dzemata na podrucju Sarajeva, i video je zaista impozantan i insanu srce zatreperi kada vidi kako su braca aktivna na raznoraznim poljima.

Pogledajte video:

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
**********************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MAJA, INSHAALLAH!
——————————————–

Na kraju, draga moja braco i postovane sestre, mi zaista nismo u mogucnosti navesti sve slucajeve kojima smo prosljedili pomoc koju ste vi slali, ali tako mi Allaha, mnostvo je onih do kojih je vasa pomoc stigla. Ima tako potresnih slucajeva da covjeka dusa zaboli kada cuje za njih, pa kakava li ce Allahova nagrada biti za one koji priteknu takvima u pomoc, inshaAllah.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta