Poučne priče i tekstovi

Četiri ajeta koji će vam podariti smiraj

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Četiri ajeta u Knjizi Allaha Uzvišenog ako ih se budete sjećali nećete brinuti od jutra kada osvanete ili noću kada omrknete:

Prvi ajet:Milost koju Allah podari ljudima niko ne može uskratiti, a ono što On uskrati niko ne može, poslije Njega, dati” (Fatir, 2)

Drugi ajet:Ako ti Allah dade kakvu nevolju, niko je osim Njega ne može otkloniti, a ako ti zaželi dobro – pa, niko ne može blagodat Njegovu spriječiti” (Junus, 107)

Treći ajet:Allah će, sigurno, poslije tegobe olakšanje (izlaz) dati.” (At-Talak, 7)

Četvrti ajet:Na Zemlji nema nijednog živog bića, a da ga Allah ne hrani.” (Hud, 6)

Niko vam ne može uzeti od onog što vam Uzvišeni propisao, odnosno niko ne može uzeti vašu nafaku, a ono što vam Uzvišeni uskrati nije ni bilo sudjeno vama i niko drugi vam to ne može dati. Niko vam ne može otkloniti štetu osim Allah, niko vas neće izvući iz nevolje osim Allah, pa se samo u Njega pouzdajte. Poslije nevolje dolazi olakšanje, pa se strpite na iskušenjima dok ne stigne izlaz. Niko vas neće opskrbiti osim Allah, a On je najbolji Opskrbitelj.

Budite mirni i spokojni!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta