Odgovori o sihru

Deset pitanja i odgovora o sihru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PRVO PITANJE: Selam alejkum! Pišem vam jer smatram da mi je potrebna vaša pomoć. Prije nekoliko dana zvala sam jednu ženu za koju sam čula od jedne prijateljice kojoj je ona puno pomogla i spasila joj brak. Ja sam je zvala zbog mog brata koji je već neko vrijeme bio očajan i pod hitno mu je trebala pomoć jer je njegovo stanje bilo sve gore i gore iz dana u dan. Sve više i više ulazio je u novčani dug. Puno se bio promijenio u zadnje vrijeme i niko od familije nije mogao da vjeruje da je to on. Skoro se nikako nije javljao roditeljima i nije htio da ih posjećuje i od svih nas se puno udaljio, a meni ga je bilo puno žao. Mislila sam, evo napokon rješenja i pomoći ako se obratim ovoj ženi.

Nazvala sam tu ženu i ona je mom bratu klanjala istihare istu tu noć (tražila je njegovo ime i prezime i ime majke). Kaže da je od svoje rahmetli majke naslijedila da pomaže ljudima tako što uči Kur’an i klanja nekih sat vremena da bi joj se pokazao problem. Sutradan sam je opet nazvala da vidim šta joj je “izašlo” i šta je vidjela. Rekla mi je da je mom bratu “napravila” neka žena, da mu stoji na vratima I svaki put kad on krene da vrati dug, ona mu kaže: “Idi, zaduži se još više pa tek onda vrati taj dug”, i da moj brat ima veliki strah.

Rekla je da se zato mom bratu treba klanjati pet dana po dva rekata da bi se “izliječio” (žena je to i klanjala), također da mu se kolje kurban (i to su moji roditelji uradili oko nove godine kad su otišli u Bosnu i usput odnijeli toj ženi pare) i išla je na turbe jer joj je to jedan šehid tražio kako bi on postao čuvar mom bratu. Tražila je isto tako njegove dvije majice na koje mu je učila nešto, možda prelijevala stravu ili takvo nešto…  I napravila mu je neku vodu da se s njom okupa. Situacija moga brata se danas dosta poboljšala, u zadnjih mjesec dana vratili su preko šest ili sedam hiljada duga, kako mi priča snaha…

Mene muči pitanje da li ta žena ispravno liječi jer u zadnjih nekoliko dana dosta sam čitala vašu stranicu i tekstove o džinnima, sihrima i slično, pa sam se zapitala da nisam napravila veliku grešku kad sam se obratila toj ženi za pomoć. Usput, ona preko telefona zvuči kao veliki vjernik i normalna žena, a tako su je i moji roditelji protumačili… Moji roditelji su meni donijeli neki konac na kojem ima puno čvorova i na svaki taj čvor je navodno proučena neka dova, to je kao za stravu…

I ja sam joj se obratila neki dan jer živim u braku ima više od dvije godine, a još nisam šerijatski vjenčana i muž mi je dosta neozbiljan po tom pitanju i još puno toga u vezi nas dvoje. Također mi je klanjala i kaže da je neka žena nesto stavila u hranu meni i mom mužu i da smo mi to oboje pojeli pa se često svađamo i mrzimo. Meni je jedno vrijeme samo bilo na umu da ga ostavim, a sad sam se malo smirila. Kaže da je ta žena meni ukrala pramen kose i nagatala. Meni nije jasno kako ta žena to sve vidi, da li liječi na ispravan način ili sarađuje sa džinnima. Allah vas nagradio, pomozite mi i uputite me na pravi put! Hvala unaprijed!

ODGOVOR: Alejkumus-selam! Bismillah, neka je hvala Uzvišenom Allahu, s.v.t., salavat i selam na Poslanika, s.a.v.s., njegovu časnu porodicu i sve njegove drugove ashabe.

Ne znam odakle da krenem sa odgovorom, svega ima, subhanallah a najviše naše tuge zvane “neznanje”. Krenimo redom. Kao prvo, vi ste naišli na ženu koja je očita sihirbazica, koja nema veze sa ispravnim liječenjem niti tumačenjem vjere. To je žena koja je zanat sarađivanja sa džinnima naslijedila od svoje majke izgleda, jer  je  to sama i potvrdila. Nije ona naslijedila nikakvo čudno otklanjanje problema pomoću istihare, nego je naslijedila nešto drugo, pošto svaki sihirbaz mora da ostavi nekome taj zanat.

Dalje, tražila je ime i prezime te ime majke (klasična metoda sihirbaza), jer će na taj način preko džinna saznati  probleme koje ima vaš brat. Također, veoma opasne stvari koje vam je kazala i uradila, jeste njen odlazak na turbe jer joj je navodni neki šejh to tražio kako bi bio čuvar vašem bratu. Subhanallah, ovo je širk i djelo kufra. Vjerovatno se ovdje radi o nekom sufijskom šejhu koji je možda mrtav pa joj je on navodno u snu to tražio.

Dalje, tražila je dvije majice od vašeg brata kako bi imala neki trag od njega i kako bi mogla da napravi protusihr, tj. ta voda koju je dobio ustvari je samo drugi sihr, a džinni koje ona pošalje bit će zaduženi da mu malo olakšaju i pomognu.  Zbog toga je njemu trenutno lakše, ali s vremenom će ta zaštita da popusti. Taj konac trebate bismillom zapaliti, a vodu prosuti. Nema tog šejha niti konca koji njega može zaštititi, ako vaš brat ne obavlja namaz. Zašto ta nana, kad vama zvuči lijepo i pobožno, nije nikad rekla vama i vašim roditeljima da vaš brat počne klanjati pet namaza ili slušati Kur’an?  Nema toga kod njih!

Dakle, ako hoćete da vaš brat počne normalno da živi, neka se prvo pokaje Allahu, s.v.t. za sve grijehe, neka počne sa namazom, slušanjem Kur’ana, boravkom u džamiji. Vaš je brat izgleda upao u loše društvo i sigurno u jedan od poroka (možda kocka). Nema napretka dok se ne vrati Allahu i vjeri, džaba nane, džaba strave i konci, njemu će, ako tako nastavi, samo biti gore.

Što se tiče vas, živite u velikom grijehu, odnosno živite vanbračnim životom. Pod hitno se trebate pokajati i vi i vaš muž, te se odmah vjenčati šerijatski. Posljedice ovakvog braka mogu da budu katastrofalne, po vaš život na ovom i budućem svijetu. Ta žena što vam je napričala tih gluposti, Allah zna, mislim da nije istina, nego želi vaš novac. A kako sve vidi, pa  ne vidi ona ništa, nego džinni za nju rade. Očito je da se šejtani poigravaju sa vašim životima i stanje je ozbiljno. Morate se pokajati, prestati živjeti haram životom, vratite se Allahu, namazu, Kur’anu, zikru i osjetit ćete slast života, a kanite se gatara i sihirbazica. Allah da vam olakša, amin!
__________________________________________

DRUGO PITANJE:

Selam alejkum!

Da li je dozvoljeno da neko klanja istihare-namaz, s tim što se toj osobi dadne majica od nekog člana porodice i ta osoba na osnovu toga sazna da li je napravljeno na kuću? Volio bih da mi to sve objasnite. Mamu sam savjetovao da ne ide takvim ljudima, međutim, ne sluša me, smatra da tu nema grijeha. I još da vas pitam da li je potrebno, ako se počne odlaziti hodži koji liječi Kur’anom, da se ide naprimjer svaki dan i da on uči po 40 minuta, ili se može to izliječiti odjednom, samo što bi taj hodža morao potrošiti više truda i snage na tu osobu, pošto sam isao kod jednog hodže koji uči 40 minuta i on prestaje bez obzira da li ti pao, da li se tresao, nebitno šta bilo, on te nakon tog vremena budi, ti mu naravno to platiš koliko ti je od srca, samo da je halal.

Mislim da se tu više gleda interes nego da bi se nekom pomoglo, ako griješim, neka mi Allah oprosti, ali mislim da se to može izliječiti odjednom, samo kao što rekoh, za nekog je potrebno uložiti više vremena i truda da bi se izliječio… Allah vam dao svako dobro!

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Dozvoljeno je da neko za neku osobu, posebno ko je bogobojazan, klanja istiharu. Liječnici Kur’anom to često rade u vezi nekih bolesnika. Ali, u vašem slučaju i na takav način, to nije dozvoljeno. Ustvari, takvoj osobi ne treba ta neka majica za istiharu, njoj treba neki trag od osobe kako bi se napravila magija i na osnovu tog nekog traga, da džinni podnesu „izvještaj“, pa će ona poslije vama da kaže kako je vidjela u snu to i to.

Što se tiče drugog dijela pitanja u vezi liječenja, sve zavisi od slučaja do slučaja. Teško da se može odjednom sve riješiti, može u nekim sučajevima ako je u pitanju opsjednutost koja je tek nastala.  Dakle, ako džinn uđe u čovjeka pa mu se nakon kraćeg vremena prouči rukja, tokom učenja džinn može da se istjera ili ubije. Ali, kad je u pitanju sihr, a posebno teži i stariji, onda treba duže vremena.

Rukja ne bi trebala da bude manja od barem 30 minuta, a ako liječnik vidi da je bolje da prestane, te da terapijom umori i slomi džinna, onde je bolje da prestane pa nakon nekoliko dana da opet uči.  Kažem ti, brate, samo slučaj lakšeg opsjedanja i uroka može se odjednom izliječiti, a za ostalo treba malo duže vremena. I svaki liječnik koji se boji Allaha, neće da gleda interes, nego Allahovo zadovoljstvo.
______________________________________________

TREĆE PITANJE:

Selam alejkum! Kćerka i ja smo bile opsihrene i prošle godine smo išle da nam  se uči rukja. Bilo je reakcija i, uz Allahovu pomoć, sve je riješeno, ali se vjerovatno radi o prividnom izlječenju kod moje kćerke, jer ja nemam reakciju onako kako ona ima. Kod mene se to manifestuje sasvim drugačije, ali se borim zikrom i redovnim klanjanjem, u nadi da će mi Allah spustiti Svoju milost. Prošle godine moja kćerka je počela klanjati i redovna je na svojim namazima. Ponovo smo joj počeli učiti rukju i, hvala Allahu, sada je bolje. Sanja ružne snove: kako je prate crni psi i napadaju zmije koje je dave oko vrata.

Ne znam o čemu se ovdje radi, ali moram napomenuti da svaki put njene reakcije osjetim i ja, i dok joj se uči rukja, ja sam dobro, ali poslije osjećam umor i teret. Nekoliko puta sam sanjala da mi cijelo tijelo trni i moja borba je čvrsto vjerovanje u Allaha u tim momentima kao da sam svjesna da me džinni napadaju i strujanje u tijelu dok spavam, u snu učim Ajetul-Kursiju, Fatihu i izgovaram Allahu ekber. U početku taj san je bilo učenje iz straha, a u posljednje vrijeme je učenje i nema straha, samo osjetim snagu i borbu iz koje se učeći budim. Molim vas da mi odgovorite šta bi trebalo da znači ovo sve.

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Allah zna najbolje, ali moje mišljenje jeste da ni vi ni vaša kćerka niste izliječene. Vaša je kćerka povezana sa vama istim sihrom i dok se vi ne izliječite, odnosno dok se sihr u vama ne uništi, kćerka vam neće biti zdrava.  Mnogo je slučajeva kad su majka i dijete povezani sa sihrom, posebno kad se dijete napije tog sihra tokom trudnoće u stomaku majke i kako polahko odrasta, sve se više i više odražava na dijete. Ništa, obje nastavite sa rukjom, terapijom i redovnim ibadetom i bit će dobro, ako Bog da.
_____________________________________

ČETVRTO PITANJE:

Selam alejkum!

Željela bih da mi kažete kako najbolje zaštititi dijete, bebu od uroka? Imam malu bebu i neke žene mi govore da pored bebe stavim neko gvožđe, kašiku, da bebu nikad ne ostavljam samu dok nešto radim po kući i da stavim bijeli luk ispod jastuka, da je to protiv more koja doji, i da stavim crveni konac na ruku ili oko vrata da se prouči 40 puta Jasin, a jedna žena mi je rekla da je i ona svojoj djeci učila protiv uroka.

Pomislila sam da je učila neki ajet, suru, ali ona je to učila našim običnim riječima, i rekli su mi da stavim neku crveu mahramu po vrh bebine glave, i da što manje naroda gleda bebu. Ja vjerujem da je urok istina i čula sam dosta priča o tome, zanima me koja je najbolja zaštita, šta da učinim… Treba mi savjet!

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Sve što su vam te žene savjetovale nema veze nikakve sa islamom prije svega, a posebno sa zaštitom protiv uroka. To su sve narodne gatke koje su se nekad pričale po sijelima, a pričali su ih sihrbazi, posebno kad je u pitanju crvena boja, bilo da je končić u pitanju ili krpa, jer je crvena boja zaštitni znak sihirbaza koji sarađuju sa džinnima.

Urok kao urok postoji i veoma često pogađa baš manju djecu, jer dosta ljudi, diveći se njihovoj ljepoti, ne kaže „mašallah!“, i onda se, Allahovom voljom, desi urok ako osoba ima urokljive oči. Čak i majka može da urekne svoje dijete. Dijete se jedino uz Allahovu pomoć može zaštititi dovama i kur’anskim surama. Poznata je dova koju je Poslanik, s.a.v.s., učio svojim unucima Hasanu i Husejnu protiv uroka. Dakle, Poslanik, s.a.v.s., nije oko njih stavljao nikakve končiće, niti je na kakav konac učio sure, niti je stavljao crvene krpe, niti bijeli luk, nego je od Allaha kroz dovu tražio da ih zaštiti.

Stavio bi ih na svoja koljena i proučio: “Ui’zukuma bi kelimatillahi tamme, min kulli šejtanin ve hamme, ve min kulli aj’nin lamme“. Svoje dijete možete zaštititi na sljedeći način: Kad vam hoće doći gosti ili kad vi idete u goste, kod djetetove glave proučiti sure Felek, Nas i Ajetul-Kursijju te dovu koju sam već napisao, a koju je učio Poslanik, s.a.v.s. Kad završite učenje, blago puhnite djetetu u lice. Tokom učenja neka vam u srcu bude nijjet da dijete zaštitite od uroka. Isto to možete raditi svakodnevno, a posebno pred spavanje.
_______________________________________

PETO PITANJE:

Selam alejkum!

Moja sestra ima tek rođenog sina i kad sam zadnji put bio da ga malo vidim, primijetio sam nešto kao srce, znači crvene boje, srcastog oblika, i to je bašlijom prikačeno na dijete. Zanima me da li je to ispravno, da nije kakav sihr? Oni su mi rekli da ima neki hodža (živi odmah kraj džamije) koji je to dao za dijete. Da li je on sihirbaz ili dijete može imati to, kako da kažem, tu hamajliju?

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Najvjerovatnije da se radi o drvetu zvanom „tisovina“ od kojeg je izrezbareno malo srce i obojeno crvenom bojom. I još kad se tome doda da je to hodža radio, svakako da je sumnjivo, jer oni ljudi koji sarađuju sa džinnima u spravljanju hamajlija koriste crvenu boju. To trebate uzeti te bismillom zapaliti. Vjerovatno je napravljeno protiv uroka, međutim, to je pogrešna metoda. Postoje dove i sure koje se uče djeci protiv uroka, a koje sam već spomenuo u četvrtom pitanju.
_______________________________________________

ŠESTO PITANJE:

Selam alejkum!

Poštovani i uvaženi brate, ovim putem vam se obraćam u nadi da ćete mi dati odgovor na ono što me muči. Bila sam u emotivnoj sam vezi sa jednim muškarcem već pet mjeseci, a za tih pet mjeseci glavna su tema bili sihri. Imala sam priliku da vidim kako na njega to djeluje: znojenje ruku, oči mu se zakrvave itd. On bi stao na rukju i zatim bi ispljunuo. U tom trenutku bi govorio šta misli osoba koju prozove išaretom. Dogovorili smo se da i ja stanem na rukju.

Osim reakcije, toplote u tijelu i ubrzanog lupanja srca, ništa nisam osjećala, da bi zatim ta osoba, odlaskom u svoju zemlju, a ne živimo u istoj državi, javila mi da izbacuje moje sihre. Da li je to moguće i da li je ta osoba na tolikom stepenu da to može osjetiti? Napominjem da više nismo u emotivnoj vezi.

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Osoba koja je s vama bila u vezi, osim što je bolesna od sihra, isto toliko je sebi umislila taj džinski svijet. Za takvu osobu jedina priča i preokupacija su džini  i sihri. To što je iz njega govorilo vjerovatno su džinni. Ja ne znam kod koga je on išao na učenje rukje, ali ko je god, ta osoba je nesposbna da liječi Kur’anom. Samo neznalica će da pristane pa i da vas stavi i da vam uči Kur’an. Ako ste bili zdravi, ne znam otkud nekome pravo da vas tek tako provjerava, to su nepotrebne stvari.

Ne, nije tačno to što vam je rekao, on ne izbacuje tvoje sihre, čak čisto sumnjam da on izbacuje i svoje, jer je očito sebi toliko umislio tu bolest, da kada god nešto iskašlje, misli da je to sihr. Dalje od te osobe!
______________________________________________

SEDMO PITANJE:

Selam alejkum!

Danas sam bio kod jednog hodže da pitam za svoje stanje. Pošto me je pitao za moje ime i ime majke, ispričao mi je da sam nagazio na nešto i dao mi je neki zapis na kojem je ručno ispisao neke harfove, ili ne znam šta, da pijem. Šta da radim?

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Očito je da si bio kod klasičnog sihirbaza jer je to jedan od znakova njihovog prepoznavanja. Dao ti je zapis, ali ti nije rekao da klanjaš, niti da učiš Kur’an i jutarnji i večernji zikr. Taj zapis je ustvari drugi sihr, a koji ima zadatak da uništi tvoj prvi (ako ti je napravljen). Ako ne obavljaš namaz, taj ti zapis neće ništa pomoći. Taj zapis bismillom zapali i vrati se praktikovanju vjere. Ako se ne osjećaš dobro, potraži nekoga ko ispravno liječi Kur’anom pa neka ti se prouči rukja.
____________________________________________

OSMO PITANJE:

Selam alejkum!

Prije dvije godine završila sam u bolnici na psihijatriji, nisam bila luda, ali su me tako proglasili. Moji roditelji su me na svoju ruku podigli iz bolnice i odveli me kod nekog hodže da mi prouči rukju. On nije uzeo Kur’an nego crnu knjigu i iz nje je dugo učio, a ja sam se počela padati u nesvijest.
Rekao je da je učenje gotovo, ali nisam bila dobro, počeo je pisati neku hamajliju i rekao da to moram imati stalno sa sobom. Pitao me za ime majke i oca, datum rođenja i dao mi neke ajete da jedan stavim u flasu od dva litra, a drugi u kantu od dvadeset litara vode.

Vodu iz flase trebam piti, a ovom vodom iz kante trebam se kupati sedam dana, a sedmi dan moram tu vodu odnijeti u stari mlin da samelje voda i da ću ozdraviti. Mi smo tako uradili i nakon dvije sedmice ja sam počela padati u nesvijest, otišla sam kod ljekara i saznala da imam epilepsiju. Sad me liječi jedan hadžija i, hvala Allahu, nakon njegove rukje osjećam se dobro, počela sam da nosim hidžab, udala sam se za budućeg hafiza, ako Bog da.

Možete li mi reći kako ću primijetiti da je šejtan oslabio u meni i kako da se borim protiw sihirbaza koji mi je prvi komšija, koji pravi da rastavi mene i muža, pravi da nemamo djece? Iskreno vas molim za savjet!  Allah vas nagradio!

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Hvala Allahu koji vas je na vrijeme spasio od zla prokletog sihirbaza. Sve stvari koje ste naveli samo su dio onoga šta oni rade jadnim ljudima, ali muka i neznanje ljude tjera pa im idu. Isto tako hvala Allahu pa vas je uputio na Pravi put, da ste stavili hidžab i da se namaz obavlja i da imate vjerski bračni život.

Što se tiče pitanja kako ćete znati da je džinn u vama oslabio, ovo su neki od znakova:  psihički si stabilnija, bolje razmišljaš, nema bolova u tijelu ili su oslabili, bolje se spava, nema ružnih snova, nema umišljanja, povećana ljubav prema ibadetu, prema mužu, raspoložena i sl.

Što se tiče drugog dijela pitanja, Allah zna da li vama baš vaš komšija pravi, za to se moraju imati jaki dokazi, ali nebitno, najbolja zaštita je namaz, učenje Kur’ana (10 stranica dnevno), obavezno jutarnji i večernji zikr, biti često pod abdestom, učenje i slušanje sure El-Bekare u kući.
____________________________________________

DEVETO PITANJE:

Selamu alejkum!

Zovem se N. B.  Želio bih vam postaviti pitanje u nadi da ćete mi odgovoriti jer me interesuje odgovor. Naime, imam rođaka, zove se A. B., stariji je od mene godinu dana, tačnije ima dvadeset dvije godine. U posljednje vrijeme primjećuje bolove u predjelu želuca… steže ga i navečer ne može nikako da spava ili eventualno malo, ali se odmah probudi. Išao je doktoru i rekao mu je da mu jednjak raširen i dao mu je terapiju, ali mu u posljednje vrijeme ne pomaže.

Kako mi priča, išao je nekoj ženi u Travnik. Ne znam kako se zove, njena kuća se nalazi podaleko i izdvojena je od ostalih. Kad su ušli u tu kuću i objasnili toj ženi taj problem, ona je počela da nešto uči i držala je neki tespih koji, kako je objasnila, ako se pomjera udesno, to nešto znači, a ako se pomjera ulijevo, to nešto znači, ako se okreće prema njoj, to nešto znači. Kad je počela da uči, taj tespih je stajao i ona je tada rekla da on ima neku blokadu u sebi i onda je počela da njemu priča sve o njemu…

Bukvalno ga je iznenadila jer gotovo sve zna o njemu… od djetinjstva pa sve do sada, kroz kakve je probleme prolazio i kako mu je bilo nešto pravljeno, ali on, uz Allahovu pomoć, to nije uzeo… i rekla mu je da ga samo dragi Allah čuva… i da je na pravom putu… i dala mu tu vodu da pije samo poslije podne, nikako prije… i da opet drugi put dođe… Njegov je otac išao drugi put i kaže kad je ponovo učila, onaj tespih koji je držala u ruci pravio je slovo L… Kaže da mu je sad bolje i počeo je da sanja…

Čudno je to meni što ta žena ne uzima novac za to i stalno spominje Allaha, kako on sve može… i da nije dozvolio da rođak skrene sa pravog puta i da je na pravom putu trenutno, a rođak mi slabo kad klanja, možda akšam nekad… džumu klanja, a voli sa djevojkama i počinio je zinaluk više puta, da ga Allah uputi…

Mene sada interesuje kakav je vaš stav i mišljenje uleme po ovom pitanju, da li se liječenje koje izvodi ta žena spominje negdje u islamu, u šustini da li je to dozvoljeno i da li je dozvoljeno da se ide kod te žene? Molim vas da mi odgovorite!

ODGOVOR:

Alejkumus-selam!

Ako vaš rođak ima takve bolove u želucu i ako su medicinski nalazi u redu, onda postoji mogućnost da je pojeo ili popio sihr. Što se tiče te žene kod Travnika, nema sumnje da se radi o sihirbazici. Da li se taj tvoj rođak, a i njegovi roditelji, zapitao otkud ona zna sve o njemu? Pa upravo preko džinna sa kojima ona sarađuje. Ta  upotreba tespiha samo je paravan sa šejtanske poslove.

Danas ima napretek tih sihirbazica: jedna gleda u kašike, druga u grah, treća u tespih, četvrta u dlan. Sve tu to šejtanska posla, Allah ih ubio.Ima ih koje ne uzimaju novac kako bi se razglasilo da su veoma bogobojazne, ali možda ne uzimaju od svakoga, ali zato kad im neko dođe iz inostranstva, znaju jednu hamajliju da naplate i po 1.000 KM.

Tu vodu koju vam je dala treba da prospete. Vašem rođaku će biti bolje neko vrijeme, jer ga je ona vradžbinama samo privremeno zaliječila. On treba da se vrati vjeri, da se pokaje za te grijehe koje ste naveli, da počne klanjati sve namaze, slušati Kur’an i kloniti se grijeha, kao i te nane sa tespihom.
_________________________________________

DESETO PITANJE:

Selam alejkum!

Imam pitanje vezano za sihr. Da li se sihirbaz koji žrtvu – oboljelog pita za datum rođenja i ime majke i pravi sihr, automatski sihr prebacuje na majku oboljelog ili to ide samo oboljelom, to jest da sihr pogađa samo oboljelog, a ne majku ili pogađa oboje?

ODGOVOR:

Alejkumus-selam,

Koliko znam, sihr tada pogađa samo žrtvu, a ne majku. Ime majke i datum rođenja njemu trebaju kako bi preko džinna dobio podatke, stanje  i slabosti u kojem se nalazi buduća žrtva. Allah zna najbolje!

Na pitanja odgovorio Ebu Bilal (svršenik medinskog fakulteta)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta