Aktuelno

Egipatska glumica Hala Šejha je skinula hidžab…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Egipatska glumica Hala Šejha je skinula hidžab (islamski stil odijevanja žene), da bi se u tom pojavila novinarka Tahira Rahman kao prva pokrivena TV voditeljica u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Hidžab su skinule i Suhejra, Šuhejra i Sabrin ali ga je stavila Merjem Budžito, direktorica Unije studenata francuskog Sorbona univerziteta.
 
Arapske neznalice su ime Muhammed zamijenili nekim drugim imenima!!… da bi ime Muhammed bilo registrovano među imenima koja su najraširenija u Britaniji.
 
Kada su arapski daije (misionari) ostavili pozivanje svojoj vjeri pojavio se vitez Ahmed Didaat, rahimehullah, koji je zapečatio najveće povorke poziva u islam i uklanjanja sumnji. Potom ga je naslijedio njegov učenik dr. Zakir Naik, koji je bio izgnan zbog islamskog poziva, a sa njim još nekoliko desetina onih koji su preplavili svijet hiljadama novih muslimana.
 
S ispražnavanjem džamija i zastrašivanjem vjernika koji klanjaju u muslimanksim zemljama pojavile su se pokretne džamija u Japanu.
 
U zemlji u kojoj nije spušten Kur`an održano je najveće takmičenje u učenju plemenitog Kur`ana gdje je prisustvovao ogroman broj ljudi. Bilo je to na stadionu „Darus-selam“, glavnog grada Tanzanije.
 
S promjenom kulture arapske djevojke i njena dahtanja za modom, dekolteima i uskom odjećom… djevojka u Indoneziji, Pakistanu i Čečeniji svojom se čednom i propisnom odjećom suprostavlja svim vidovima (razvratne) mode.
 
Pored rata kojeg protiv hidžaba vodi Egipčanka Ferida Šeubani i njoj slične, predsjednica škotske Konzervativne stranke štiti muslimanke i njihovo pravo da nose hidžab i nikab..
 
Sa širenjim onih koji su skeptični i ateista u arapskim zemljama vjera islam je registrovana kao vjera koja se najviše širi svijetom. Pojavio se i poznati daija Jusuf Estes.
• I rezime: „A ako glave okrenete, On će vas drugim narodom zamijeniti, koji onda kao što ste vi neće biti.“ (Sura Muhammed 38)
 
Islam je ponosan i snažan, s nama ili bez nas i, dozvolom Allaha Uzvišenog, ostaće ponosan do Sudnjeg dana.
 
Ova vjera ima Gospodara koji je čuva…
 
O Allahu naš! Upotrijebi nas (za dobro) a ne zamijeni nas nekim drugim narodom.
(Izvor: جامعة الإمام محمد بن سعود الإسلامية )
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta