Odgovori o sihru

Iskorištavanje bolesnice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Esselamu alejkum, Imam jedno pitanje na koje se nadam da ću dobiti brzi odgovor. Kako mi je rečeno, ja imam “ljubavne džine” izmedju ostalog. Napravljeno mi je prije otprilike godinu i po na moju sliku, koja je zakopana na mezarju. Prvi put kada me je majka odvela kod hodže saopštio mi je to i dao mi je zapis koji sam trebala staviti u pola litra maslinovog ulja i tri puta dnevno piti 31. dan. Naručio me opet za mjesec dana i kada sam došla zamolio je moju majku da napusti prostoriju jer kako on kaže nije dobro kada je roditelj tu prilikom učenja. Onda mi je počeo postavljati na hiljade intimnih pitanja i rekao je da bi bilo dobro kada bi govorila istinu, što sam i uradila. Onda mi je rekao da stanem ispred njega i zatvorim oči, te da kada mi on puhne u usta progutam to i kažem šta osjećam. Onda mi je rekao da će me dodirivati prstom od čela do stomaka i stavio je svoje usne na moje i počeo učiti.

I s vremena na vrijeme kada bi to puhnuo ja bi udahnula, a on je svaki put kašljao. Kroz glavu mi je prolazilo hiljadu misli a najviše da treba da ga odgurnem i pobjegnem jer mi se nije baš dobro činilo, tačnije činilo mi se kao da on pokušava neku vrstu veze sa mnom. Interesuje me da li je moguće takvo liječenje i da li sam to sve ja u svojoj glavi iskonstruisala da nešto čovjek želi ili stvarno nešto ne valja s njegovim liječenjem. Noć poslije toga sam skroz loše spavala i samo mi je njegova slika bila pred očima. Njegov izgovor zašto je tražio da moja majka napusti prostoriju jeste radi tih intimnih pitanja u koja ona možda nije upućena. Molim Vas da što prije odgovorite jer mi je stvarno hitno!

Unaprijed zahvalna!

Odgovor: Ne znam ko vam je uspostavio dijagnozu i koliko je ona relevantna, ali ljubavni sihr svakako postoji. Neki od simptoma ljubavnog sihra su:

1. Pretjerana zaljubljenost,
2. Žestoka želja za spolnim općenjem,
3. Nemogućnost podnošenja odsustva voljenog/voljene,
4. Pretjerana žudnja za viđenjem voljenog/voljene,

Svi ovi simptomi mogu da se nađu kako kod muškarca tako i kod žene. Ali mogu se naći i kod džina. Džini koji su pod uticajem ovog sihra zovu se ljubavni džini.

Ne ulazeći u ispravnost dijagnoze želim da vam kažem da vi niste smjeli nositi uzase zapis koji vam je dao „hodža“, jer svaki zapis čuva džin koji je zadužen za njega. To znači da onaj ko nosi zapis nosi i džina sa sobom. Poslanik sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: „Ko okači nešto (hamajliju) tome je i prepušten.” U drugom hadisu kaže: “Ko okači talisman Allah dželle šanuhu mu neće dovršiti (ono što je naumio), a ko okači školjkicu, Allah ga neće zaštititi.” (Ahmed)

Taj “hodža” je prešao sve granice! Niste ga trebali poslušati. Inače nije dozvoljeno liječiti žensku osobu bez prisustva mahrema. A mahrem može biti samo bliži muški srodnik. U vašem slučaju, ne samo da nije postojao muškarac bliži rođak, već vam je i majku istjerao. Odmah ste trebali znati o kakvoj se osobi radi. Morali ste prozrijeti njegove namjere, ali eto sad barem znate kome ne smijete ići. Žalosno je to što neki ljudi svoje stvarne namjere kriju iza humanih djela. To što je on vama radio su grozote kojih se stidi svaki normalan čovjek.

To nisu vaše konstrukcije. Očite su namjere tog čovjeka. On nije imao pravo postavljat vam intimna pitanja. To ne spada u opis šeriatskog načina liječenja. Upoznajte majku što prije sa onim što se dešavalo unutra, a i muža ukoliko ste udati i više nikada ne idite tom čovjeku.

Ukoliko ste uvjereni da imate ljubavni sihr pročitajte u knjizi „Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza“ poglavlje o ljubavnom sihru. Tamo ćete naći konkretne upute o načinu liječenja. Molim Allaha da vam pomogne.

Hfz Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta