Aktuelnosti

Islam je tvoja sloboda

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Cijenjena braćo, poštovane sestre, Es-Selamu alejkum!

Omladinski kultur centar „Atis“ ima priliku da vas i ove godine pozove na učestvovanje u još jednom izuzetno lijepom i dobrotvornom projektu.

Naime, protekle godine smo, uz Allahovu dž.š., a zatim i vašu, pomoć, uspjeli realizirati CD pod nazivom „Islam je tvoja sloboda“, a koji se sastojao od 17 predavanja i hutbi Elvedina Pezića, prof. Spomenuti materijal je realiziran u 1.400 primjeraka, te podijeljen i distribuiran širom BiH ali i dijaspore.

I ove godine smo, u saradnji sa našim uvaženim profesorom Pezićem, sakupili i profesionalno obradili njegovih 20 novih najaktuelnijih predavanja i hutbi. CD smo nazvali „Sretan je onaj ko sazna i primijeni“, a na njemu će se također nalaziti nekoliko probranih knjiga u PDF formatu. Želimo napomenuti da je značajan broj tih predavanja namjenski pripremljen za širu slušalačku publiku, konkretnije, ista su bila emitirana na javnom radiju u našem gradu, te smatramo da su itekako adekvatna za šire mase.

Ne treba napominjati da se naš narod, nažalost, utjecajem raznih faktora, udaljio od svoje vjere Islama, te da je znanje o istoj na izuzetno niskom nivou, te je s toga potreba za ovim i sličnim projektima, kojima je cilj popravljanje takvog stanja, izuzetno velika. Naravno, i ovaj CD bi se dijelio i distribuirao širom BiH i dijaspore, a otvorena je i mogućnost dogovora sa ostalim udruženjima i džematima o dostavljanju određenog broja CD-ova istima, shodno dogovoru.

Zadavoljni vašim odzivom u realizaciji prošlog projekta, i u nadi da ćemo taj uspjeh ponoviti, pozivamo vas da date svoj doprinos u realizaciji i ovog dawetskog projekta. Zasigurno, dužnost svakog od nas je da pomogne širenje jedine istinske vjere, Islama, shodno svojim mogućnostima, te je i ovo prilika da tu dužnost izvršite i sebi na boljem svijetu kod svoga Gospodara opsrkbu pripremite.

Molimo Uzvišenog Gospodara da nas sviju nagradi, a naročito one koji se odluče na doniranje novčanih sredstava za pomoganje vjere Islama kroz ovaj projekat. Amin.

Svi oni koji žele da učestvuju u ovom projektu, te oni koji žele više saznati o istom, mogu se javiti na naš e-mail; okcsana@bosnia.ba Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , ili na naš broj telefona:
+387-37-681-539

OKC „Atis“ – Sanski Most

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta