Smrt i sudnji dan

Ispitivanje na Sudnjem danu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mi smo iz svedskih medija saznali da je francuski igrac, musliman, o kojem je bilo rijec u ovome tekstu priznao da je uradio ono za sto je optuzen, medjutim javilo nam se mnogo brace i savjetovalo nas da uklonimo tekst jer sudjenje nije jos okoncano i nije dokazano da je ovaj fudbaler to pocinio, pa smo odlucili da uklonimo dio teksta gdje se on spominje.

Zamisli sebe brate ili sestro, da izadje na vidjelo nesto cega se stidis sto si uradio/la, pa da za to saznaju i tvoji roditelji, tvoji prijatelji, radne kolege, komsije…. kako bi se tada osjecao/la? Sigurno bi ti bilo mnogo neprijatno.

Zato imajmo na umu da je uvijek uz nas Uzviseni Allah i njegovi casni pisari, meleci, koji biljeze nasa djela i kada mislimo da smo potpuno sami, i imajmo na umu da ce mo zbog nasih djela nekada odgovarati. Prenosi se u jednoj predaji da ce na Sudnjem danu izaci jedan covjek (koji je mnogo grijesio i mnogo harama radio) pred Uzvisenog Allaha, a tu ce biti sakupljeni svi ljudi i dzinni, od prvog do posljednjeg koji je ikada na Zemlji zivio, pa ce ga Uzviseni Allah pred svima njima poceti ispitivati za njegove sramote i poceti iznositi nedjela koja je radio. Ovome grijesniku ce od silnog stida poceti otpadati komadi mesa sa lica, pa ne mogavsi vise izdrzati zamolice Allaha, svt, da ga baci u Dzehennem, ne znajuci da je Dzehennem gori od ovoga sto je trenutno prozivljavao i od cega je htjeo da pobjegne.

Zato cuvajmo se grijesenja i kada smo u drustvu, ali i u samoci, jer takve ce Uzviseni Allah uputiti u Dzennet bez polaganja racuna ili ce, kada ga bude ispitivao, zagrnuti pregradom tako da niko drugi nece moci cut ili vidjeti njegove sramote, i na posljetku ce mu Uzviseni Allah sve to oprostiti i uvesti ga u Dzennet. Molimo Allaha, dz.s., da i nas ucini od stanovnika Dzenneta!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta