Dove i zikr

Jedan od najljepših spomena Allaha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jednog jutra Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nakon što je klanjao sabah namaz, izašao je od majke pravovjernih Džuvejrijje, radijallahu ahna, a ona je ostala na mjestu na kojem je klanjala.Vratio se nakon što je sunce već izašlo, a ona je i dalje sjedila na istom mjestu, pa ju je upitao:

“Jesi li ti to u položaju u kojem sam te ostavio?”

Kada je ona potvrdno odgovorila, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao joj je:

“Kada sam izašao od tebe, izgovorio sam četiri riječi tri puta. Kada bi se izmjerile sa onim što si ti rekla sve do sada (dok me nije bilo), prevagnule bi.

To su riječi: ‘Subhanallahi ve bi hamdihi adede halkihi ve rida nefsihi ve zinete aršihi ve midade kelimatihi! – Slavljen je Allah i Njemu pripada hvala, onoliko puta koliko ima Njegovih stvorenja, onoliko koliko je On zadovoljan, onoliko koliko je težak Njegov Arš i koliko ima tinte kojom su ispisane Njegove riječi!”

🍃

سُبْحَانَ الّلهِ وَبِحَمْدِهِ عَدَدَ خَلْقِهِ وِرضَا نَفسْهِ وَزِنَة عَرْشِهِ وَمِدَادَ كَلِماتِهِ.

Neka je Slavljen Allah, onoliko puta koliko ima njegovih stvorenja, a samo On, Slavljen neka je, zna koliko je Njegovih stvorenja.

Ugodno jutro, o vi, stvorenja Njegova!

Hanka Vlahovljak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta