Poučne priče i tekstovi

Kada meleki umiru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Kada Uzviseni Allah naredi meleku Israfilu da puhne u rog ( a Israfil je ogroman melek, njegova krila dosezu i do istoka i do zapada, njegove noge su 500 godina ispod sedmog sloja Zemlje, a sedmi kat nebesa je njemu do koljena) zatresce se Zemlja sa svih njezinih strana, sva stvorenja ce pomrjeti, cak i meleci na sedmom nebu, ostace samo meleci Dzibril, Mikail, Israfil i Melek Smrti, pa ce Allah dz.s. narediti Meleku Smrti da usmrti ova tri meleka, i kada ih….

Melek Smrti usmrti, upita ce ga Allah swt “Ko je jos ostao?” Pa ce Melek Smrti odgovoriti: “O Gospodaru, Ti znas da je ostao samo Tvoj slabasni rob, Melek Smrti.” Pa cemu Allah, swt, reci: “Sad ces ti kusati ono sto su drugi kusali od tebe, okusices smrt. Otidji izmedju Dzenneta i Dzehennema i umri!” Pa ce Melek Smrti pustiti takav krik pri svojoj smrti, da Allah, dz.s., nije usmrtio ranije sva stvorenja, svi bi tada pomrli od tog strasnog krika.

Ostace nebesa i Zemlja prazna od meleka, dzinna i ljudi, pa ce Allah, dz.s., pogledati na dunjaluk i reci ce: “O dunjaluce, gdje su tvoji stanovnici, gdje su brda, gdje su rijeke, gdje su blagodati, gdje su vladari i njihovi sinovi, gdje su silnici i sinovi silnika, gdje su oni koji su jeli Moju nafaku i uzivali u Mojim blagodatima a obozavali druge umjesto Mene?” I reci ce Uzviseni: “Kome je danas vlast?” Pa kad ne dobije ni od koga odgovor, jer nema nikog drugog, osim Allaha, dz.s., odgovori ce Allah: “Allahu jedinom i svemocnom.

Preuzeto sa predavanja: “Dan kada ce Zemlja vijesti svoje kazivati” – predavac: Abdussamed Busatlic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta