Dove i zikr

Malaksavanje u učenju dove i vjerovanje da se Allah nije odazvao

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: Dove će vam biti uslišavane sve dok neko od vas ne požuri i kaže: molio sam ali mi dova nije uslišana. (Bilježi ga Buhari pod brojem 6340, Muslim pod brojem 2735)

Bojte se Allaha, dž.š., i ne požurujte uslišavanje vaših dova. Musliman treba biti ustrajan u učenju dova, jer kod Allaha, dž.š., sve se dešava do roka određenog.

Allah, dž.š., odaziva se na dove na osnovu Njegove odredbe, a može se desiti da je bolje za tebe da ti Allah, dž.š., usliša tvoje dove na ahiretu nego na ovom svijetu.

Može se desiti da je Allah, dž.š., zbog te tvoje dove od tebe otklonio mnogo zla koje daleko veće od dobra koje si tražio.

Ili ti je možda zbog te dove upisao veliku nagradu ili će ti se odazvati deset ili dvadeset godina kasnije. Zbog toga, nemoj požurivati, budi ustrajan i ne očajavaj jer, samo nevjernici gube nadu u Allahovu, dž.š., milost.

Iz knjige: “Bedemi Allahove zaštite”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta