Šaljive priče

Žena koja se naljutila na muža zbog – obične dove : )

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Tačno kako stoji u naslovu, jedna se je žena puno naljutila na muža zbog dove koju je činio, i to ne za sebe, već za svog brata muslimana. Čovjek u tome svemu nije vidio nikakav problem, ali ženskom oku nije izmakao jedan ‘sitni’ detalj…

Žena: “Znala sam, znala sam! Hinjo jedan, jedno mi pričaš prije braka, a sad ovo…u pravu je mati moja bila, muško što zamuti, to ni sto rijeka ne sapra!”

Muž: “Ama, ženska glavo, šta ti bi!! Samo sam proučio dovu za Jasira, da mu Allah podari hajirli ženu, vidiš ga kakav je nesretan, prolaze mu godine, a on sam…”

Žena: “Nemoj se praviti naivnim, kao ne znaš da meleki aminaju na tvoju dovu i govore: ‘I tebi isto!’ Ko fol’, s jednom ćeš u Džennet, a ‘vamo doviš za još jednu…“

* * *

Spomenuti hadis glasi: “Nema ni jednog muslimana koji uputi dovu  za svog brata muslimana, a da melek ne kaže: Amin, i tebi isto tako (ono što si molio za svog brata).” ( Bilježi Muslim )

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta