Šaljive priče

Smiješna priča: E-mail s „drugog svijeta“

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Smiješno, a istinito:

Jedan bračni par iz Minnesote (SAD) je odlučio da tokom zime provede odmor u sunčanoj Floridi. Željeli su da rezervišu sobu u istom hotelu u kojem su proveli svoj medeni mjesec prije punih 20 godina. Međutim, zbog pretrpanog avionskog rasporeda, nisu mogli zakazati put u istom danu. Tako da je suprug morao na put krenuti u četvrtak, a njegova žena je put Floride trebala krenuti sutradan, tj. u petak. Muž se je odmah po dolasku javio na recepciju hotela…

U sobi je imao i internet-konekciju, pa je odlučio da ženi pošalje e-mail i da je obavijesti da je put lijepo prošao. Međutim, greškom je izostavio samo jedno slovo iz ženine e-mail adrese, tako da je poruka dostavljena pogrešnoj osobi. Za to vrijeme, u Houstonu (Texas), se kući upravo vratila udovica s sahrane svoga muža. Njen je pokojni suprug bio evangelistički sveštenik, koji je preminuo nakon iznenadnog srčanog udara. Udovica je odlučila da provjeri e-mail kako bi vidjela poruke saučešća od rodbine i prijatelja. Nakon što je pročitala prvi mail, pala je u nesvijest.

Njen je sin uletio u sobu, i zatekao majku na podu. Odmah joj je priletio u pomoć, nakon čega je pogledao u monitor PC-a. Tamo je stajao slijedeći mail:

To (Adresa): My loving wife – Mojoj voljenoj ženi (ostatak adrese i ime osobe je izostavljeno radi privatnosti; prim. pis.)
Subject (Naziv): I’ve arrived – Stigao sam
Date (Datum): 10. Januar 2013.

Draga moja, znam da si iznenađena što ti se javljam. Ovdje odnedavno imaju i kompjutere i dozvoljeno nam je da šaljemo e-mailove našim voljenima. Upravo sam stigao i prijavio se. Vidim da je sve spremno za tvoj sutrašnji dolazak. Jedva čekam da te uskoro vidim! Nadam se da tvoj dolazak neće proći tako nezanimljivo kao moj.
P.S. Samo da znaš kako je ovdje vruće!

Za N-um piše: Nedim Botić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta